Spørsmålet Ronaldo ikke vil svare på etter VM-exiten

Journalistene var opptatt av en ting etter at Ronaldo og Portugal røk ut av VM.

Cristiano Ronaldo vil være 37 år under neste VM.
  • Roar Lyngøy

URUGUAY - PORTUGAL 2–1

Cristiano Ronaldo vil ikke svare på spørsmål om sin fremtid på det portugisiske landslaget, etter at de lørdag fikk VM-drømmen knust av Uruguay.

– Nå er ikke tiden til å snakke om framtiden, verken med trenerne eller spillerne, sa Portugal-kapteinen etter 2–1-tapet.

Ronaldo (33) vil være nesten 37 år når neste verdensmesterskap spilles i Qatar i 2022. Det ønsker ikke stjernen å tenke på nå, men er sikker på at landslaget har en positiv framtid.

– Jeg er sikker på Portugal vil fortsette å være et av verdens beste lag. Vi har en ung og ambisiøs stall, mener han.

Cristiano Ronaldos VM er over. Regjerende europamester Portugal tapte for Uruguay. På overtid kjeftet superstjernen på seg sitt andre gule kort i mesterskapet, noe som ville gitt karantene i kvartfinalen om Portugal hadde vunnet.

Cavani sendte Ronaldo hjem

Uruguays tomålsscorer Edinson Cavani sørget for at Cristiano Ronaldo slår følge med Lionel Messi ut av VM.

– Dette var veldig spennende. Det finnes ikke ord som kan beskrive dette, sier Cavani etter å ha hjulpet Uruguay til kvartfinale mot Frankrike.

Forhåpningene var store til kampen etter syvmålsthrilleren tidligere på dagen da Frankrike slo Messis Argentina 4–3.

Cristiano Ronaldo og Portugal hadde et lite favorittstempel før avspark, men også Uruguay har en skremmende angrepsrekke. En av dem er Edinson Cavani, som ga Uruguay ledelsen i Sotsji etter kun syv minutter.

Edinson Cavani jubler etter å ha stupheadet inn 1–0-målet. Senere scoret han også 2–1-målet.

Cavani slo selv en glitrende langpasning ut på motsatt side til Luis Suarez, som tok ned på brystet og la inn fra venstre. Cavani fullførte løpet og stupheadet i mål fra bakerste stolpe. En vakker scoring av 31-åringen som til daglig spiller i Paris Saint Germain.

La seg bakpå

Dermed så Ronaldo ut til å lide samme skjebne som Lionel Messi: Ryke ut av VM i åttedelsfinalen.

Suarez kunne selv ha lagt på til 2–0 på et frispark fra 25 meter midtveis i 1. omgang, men Portugal-keeper Rui Patricio var nede ved sin venstre stolpe og reddet.

Uruguay la seg lavere etter ledermålet, mens Portugal var omstendelige i det offensive spillet. Det var helt greit at det sto 1–0 til Uruguay ved pause.

Det var Portugal som måtte angripe, men Ronaldo slet med å komme seg til målsjanser mot et bastant Uruguay-forsvar ledet av Diego Godin.

Cristiano Ronaldo flekser lårmusklene sine på et frispark.

To kjappe

Etter 55 minutter løsnet det for Portugal. Midtstopper Pepe fikk stå alene i feltet og heade etter en corner. Uruguay-forsvaret var for opptatt med Ronaldo, og glemte at det finnes andre som kan score for Portugal.

Portugal hadde initiativet, men etter 62 minutter var Uruguay tilbake i ledelsen. Rodrigo Bentancur slo pasningen til Cavani, som bredsidet ballen til motsatt side av keeper.

Igjen måtte Portugal jage utlikning, og nå var det stort sett Ronaldo og co som hadde ballen.

Men selv ikke fire tilleggsminutter var nok til å få 2–2 og ekstraomganger. Regjerende europamester Portugal er ute av VM, mens Uruguay skal spille kvartfinale mot Frankrike.