Fotball

Berntsen ber spillerne glemme dyster hjemmestatistikk: – Vi må glede oss og tørre å slippe oss løs

Viking-treneren kjører samme lag mot Mjøndalen som i serieåpningen mot Kongsvinger.

VIking-trener Bjarne Berntsen er klar for sesongens første hjemmekamp. Han ber spillerne slippe ned skuldrene og glede seg over å få vise seg fram på hjemmebane.
  • Kjetil Flygind

JÅTTÅVÅGEN: Viking vant bare fire hjemmekamper i den bedrøvelige nedrykkssesongen i fjor. Nå starter snuoperasjonen for Bjarne Berntsen & co.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang på hjemmebane. Men vi må ha samme innstilling og mental tøffhet som vi hadde mot Kongsvinger. Den kampen er historie, nå må vi gjenskape det, sier Berntsen til Aftenbladet i duskregnet i Jåttåvågen.

Han fikk en pangstart i comebackkampen som Viking-trener. 2-0-seieren over Kongsvinger forrige uke ga arbeidsro og trygghet inn mot tirsdagens kamp på hjemmebane mot Mjøndalen.

Og det kan være godt å ha med seg. For på hjemmebane tok Viking kun 15 poeng på 15 kamper i fjor.

Fire seire, tre uavgjort og åtte tap. Det er trist lesning.

Les også

Madla-sjef om cupoppsettet mot Viking: – Ingen umulig oppgave!

Tommy Høiland og Viking fikk en pangstart på sesongen med seier over Kongsvinger på Gjemselund.

Kresent publikum

– Spillerne må glede seg til å spille på hjemmebane. Å få muligheten til å vise seg fram foran masse på folk må være en stor inspirasjon til å vise at vi behersker det å spille hjemme slik vi gjorde på bortebane mot Kongsvinger, sier Berntsen.

Men legger kjapt til:

– Det har i perioder vært et kresent publikum her. Aslak Sira Myhre skrev (i en kronikk i Aftenbladet i går) at det var som å gå opp til eksamen hver gang. Han er flink til å ordlegge seg og setter nok fingeren på noe som er viktig. Nemlig spilleglede. Vi må glede oss og tørre å slippe oss løs, sier Viking-treneren.

– Er det viktig for dere å sjarmere publikum her hjemme og vinne de litt tilbake med tanke på den dystre fjorårssesongen her?

– Det som er viktig er å vinne. Det er alfa og omega. Vi skal prøve å vinne på en underholdende måte, men av og til må også vi prioritere det kyniske for å vinne.

Les også

Viking-kapteinens lange vei til drømmerollen: – Det nytter ikke å sette seg ned og gråte

Det ble en lang og blytung sesong for Viking-fansen i fjor. Kun fire ganger gikk Viking seirende ut av kampene på Viking stadion.

Samme lag som mot KIL

Mjøndalen er en motstander Viking har respekt for. Laget ble nummer tre i 1. divisjon i fjor, og Bjarne Berntsen har sett lagets åpningskamp hjemme mot Florø (endte 1-1) forrige uke.

– Det er et godt lag som fikk veldig dårlig betalt i serieåpningen.

Midtstopper Leo Østigård var strålende mot Kongsvinger. Han må være på jobb også tirsdag kveld.

– Det kommer til å bli en "krig", noe det ofte blir i denne ligaen. Men vi er klare til å ta den. De som ikke er klare for det, de taper. Det handler om å løpe mest, vinne flest dueller og ville mest, sier hardhausen.

18-åringen er bankers på laget. Berntsen gjør ingen endringer fra de 11 som startet serieåpningen for åtte dager siden. Keeper Iven Austbø har vært syk, men testes før kampen. Trolig friskmeldes han.

Det betyr disse 11 fra start:

Iven Austbø–Rasmus Martinsen, Markus Nakkim, Leo Østigård, Viljar Vevatne–Jordan Hallam, Tord Salte, Julian Ryerson–Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Les også

Her er bildet som avslører det nye navnet på Viking stadion

Lar seg motivere av Ulf

Julian Ryerson sier det ligger en liten ekstra-motivasjon i at det er rivalene fra Sandnes som topper tabellen etter to serierunder.

– Ja, selvfølgelig er det det. Men vi skal forhåpentligvis ligge på topp etter kampen. Men det viktigste er å plukke mest mulig poeng nå i starten og tenke på oss selv. Så får vi heller begynne å regne sammen litt senere. Vi hverken tenker eller snakker så mye om rivaliseringen med Sandnes Ulf, vi har fokus på oss selv.

– Hvordan blir det å komme i gang på hjemmebane?

– Det blir deilig. Det er gøy å spille fotball. Men det blir en tøff kamp. Mjøndalen har vært gode i oppkjøringen og var uheldige i første kamp, sier midtbanemannen.

– Det er kjekt at Sandnes Ulf gjør det godt. Det hadde vært fint med to rogalandslag i toppen etter to kamper, sier Bjarne Berntsen.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK