Fotball

Rekdal gjenforenes med sin gamle assistent

Morten Tandberg klar for Starts trenerteam.

GJENFORENES: Morten Tandberg assisterte Kjetil Rekdal i Vålerenga. Nå er de to sammen i Start.
 • Steffen Stenersen
 • Reidar Løfaldli

Start forsterker trenerteamet under Kjetil Rekdal. Mandag ble Morten Tandberg klar for klubben, melder klubbens hjemmeside.

Tandberg har tidligere vært assistent under Rekdal i Vålerenga i 2015 og 2016.

– Jeg og Kjetil har snakket sammen på telefon et par ganger i uka det siste året. Da han tok over Start og den muligheten dukket opp, synes jeg det var kjempespennende. Det er et prosjekt som jeg har lyst til å være med på å løfte videre, sier Tandberg til Fædrelandsvennen.

39-åringen sier at det fristet veldig å jobbe sammen med Kjetil Rekdal på nytt.

– Vi treffer hverandre godt, i tillegg til at vi har en del ulikheter. Jeg liker ledere jeg kan diskutere og være uenig med, men når vi har tatt en beslutning, går vi videre, sier han.

Les også

Jerv signerer to Start-unggutter

Utvider teamet

Tandberg går inn i Starts trenerteam sammen med keepertrener Frode Birkeland og assistentene Joey Hardarson og Mick Priest.

– Dette er ikke til forkleinelse for de som er her fra før. Joey og Mick har vært veldig flinke den tiden jeg har vært her. Det handler om at vi utvider teamet med én, for å få bedre tid til hver enkelt spiller, sier Kjetil Rekdal til Fædrelandsvennen.

I VÅLERENGA: Morten Tandberg (til venstre) og Kjetil Rekdal under en kamp i 2015.

Rekdal sier at han tidlig ga signaler til ledelsen om at han ville utvide trenerteamet.

– For å få maks utvikling på et ungt lag er det viktig å følge opp hver enkelt spiller mer. Så det har litt med arbeidsmengde å gjøre. Morten er flink på feltet, og flink på detaljer og planlegging, sier romsdalingen.

Les også

Tobias Christensen (18) forteller: Slik er det å jobbe med Rekdal

Kunne tatt over i 2016

Tandberg hadde suksess som trener i Bærum, hvor han tok over som hovedtrener i 2010. Han ledet bæringene helt til kvalifisering for eliteseriespill i 2014.

Han var aktuell som Start-trener da Steinar Pedersen i sin tid fikk jobben foran 2016-sesongen.

– Det var nære den gangen, men jeg hadde jobbet i Vålerenga i ett år sammen med Kjetil og trivdes veldig godt. Jeg fikk noen telefoner, men jeg ønsker å være med på prosjekter jeg har startet på, og i tillegg var familiesituasjonen slik at det ikke ble noe av.

Til høsten blir 39-åringen pappa igjen. Han flytter nå til Kristiansand på egen hånd, før familien kommer etter på nyåret. På grunn av familiesituasjonen har Tandberg fri i helgene ut 2018.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5