Fotball

Viking og AaFK fikk ingen hjelp da Mjøndalen inntok tabelltoppen

Mjøndalen slo Kongsvinger.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen har grunn til å smile etter at Mjøndalen tirsdag kveld inntok tabelltoppen i 1. divisjon.

MJØNDALEN - KONGSVINGER 2–0

Mjøndalen hadde gyllen mulighet til å skaffe seg en liten luke på toppen av tabellen, etter at Viking snublet borte mot Florø (2-3) og Aalesund kun fikk med seg ett poeng etter 1-1 hjemme mot Jerv.

Og i tirsdagens kamp mot Kongsvinger tok de en oppskriftsmessig 2-0-seier. Mjøndalen leder tabellen to poeng foran Aalesund og tre foran Viking med fem kamper igjen å spille.

Les også

Viking gikk på skuffende tap - misset gyllen mulighet i opprykkskampen

Flott scoring

Etter en sjansefattig start på kampen, skulle bruntrøyene få noe å juble for da 28 minutter var spilt.

Mjøndalen og Tonny Brochmann vant ballen på egen banehalvdel. Brochmann slo en lang pasning opp i banen som til slutt endte hos Lindseth. Han spilte Joackim Olsen Solberg gjennom, og alene med keeper Arnold Origi gjorde Solberg ingen feil der han bredsidet ballen hjørnet.

– Jeg synes vi er hakket bedre i perioder og scorer et flott mål, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

– Håpløst. Jeg er veldig skuffet over det vi har vist så langt, sa Kongsvinger-trener Mark Dempsey.

Les også

AaFK misbrukte gyllen mulighet - avga viktige poeng i kampen om opprykk

Flere store sjanser

Etter 51 minutter var Mjøndalen farlig frempå igjen. Kongsvinger rotet det til i de bakre rekker, og Olivier Occean spilte fri danske Brochmann som klinket til midt på keeper Origi.

Kvarteret senere fikk Mjøndalen frispark på venstrekanten. Innlegget ble bokset ut av Origi og havnet i beina på Christian Gauseth, som skjøt på halvvolley. Origi var langt ute i feltet og hadde ingen sjanser til å stoppe skuddet, men ballen gikk like over mål.

Etter 79 minutter satt Mjøndalen spikeren i kista etter et frispark. Ballen ble spilt kort til Lindseth som sto på linje med KIL-muren. Han flikket ballen videre til Brochmann alene med Origi. Indreløperen holdt hodet kaldt og satt ballen enkelt over keeper.

– Andreomgang var litt bedre. Men vi må bli enda bedre fremover, sa KIL-trener Dempsey etter kampen.

Mjøndalen leder 1. divisjon to poeng foran Aalesund, mens Kongsvinger tapte viktige poeng i kampen om kvalifisering til Eliteserien. De ligger på 8.-plass, fortsatt tre poeng bak kvalikplass.

(©NTB)

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Mjøndalen IF
  3. Fotball 1. div
  4. Aalesunds FK