Fotball

- Real Madrid garanterer Ødegaard førstelagsfotball

Real Madrid forventer en Ødegaard-avgjørelse neste uke, ifølge Marca.

STERKT ØNSKET: Martin Ødegaard kobles stadig til Real Madrid.
 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Europas største klubber ligger langflate etter Strømsgodsets stjerneskudd Martin Ødegaard. 15-åringen er spesielt blitt heftig koblet til den spanske gigantklubben Real Madrid gjennom høsten.

Marca har tidligere meldt at Real Madrid har tilbudt Ødegaard en femårskontrakt, etter at han sammen med faren Hans Erik Ødegaard var på besøk hos klubben.

Nå slår Marca opp at Real Madrid har betingelsene klare for en Ødegaard-overgang. Det er fortsatt snakk om en femårskontrakt, men Real Madrid skal også ha tilbudt Ødegaard en garanti om førstelagsfotball. I kontraktsforslaget skal det i tillegg være rom for at Ødegaard kan bli i norsk fotball i en periode eller gå på lån til en annen klubb i den spanske toppdivisjonen.

Marca skriver at Real Madrid forventer en Ødegaard-avgjørelse neste uke. Klubben vil unngå en ny Neymar-situasjon. Den brasilianske superstjernen valgte til slutt Barcelona fremfor hovedstadsklubben.

Les også:

*** — Real Madrid har lagt inn bud på Ødegaard**

På Liverpool-besøk

Ødegaard fyller16 år 17. desember. Dette er datoen mange av Europas storklubber har satt en rød ring rundt. Det er nemlig først etter dette at Ødegaard kan melde overgang til en utenlandsk klubb.

— Jeg spiller ferdig sesongen, og kommer til å besøke klubber etter det. Jeg kommer til å tenke mer på det da. Akkurat nå tenker jeg ikke noe særlig på det, sa Ødegaard etter besøket til Real Madrid tidligere i høst.

— Hvis han velger Real Madrid, tenker jeg at vi har med en modig gutt med høy selvtillit å gjøre. De aller fleste jeg har snakket med anbefaler ham å dra til Barcelona eller Ajax fordi de opp gjennom historien har et rykte på seg for å gi unge talenter sjansen. Det er en del av klubbfilosofien. Men Real Madrid satser mer og mer på unge talenter de også, har ekspert på spansk fotball Petter Veland tidligere uttalt til Aftenposten.

Denne uken var Ødegaard på besøk hos Liverpool, der han torsdag trente med klubbens førstelag. Liverpool-manager Brendan Rodgers har uttalt seg svært positivt om det norske stortalentet.

— Jeg møtte han i dag og han er en veldig god spiller. Han var god på trening, sa også Liverpool-spiller Kolo Touré til TV 2 torsdag kveld.

Nå melder Liverpools norske supporterklubb på sine hjemmesider at Ødegaard også fredag trente med Liverpool på Melwood.

Kontrakt ut 2015

Real Madrid og Liverpool er to av flere store klubber Ødegaar har besøkt. Ødegaard slo gjennom denne sesongen, med en rekke imponerende prestasjoner i eliteserien for Strømsgodset og debut på A-landslaget.

Far Hans Erik Ødegaard tar seg av kontakten med interesserte klubber. Han har hele veien vært klar på at de ikke vil kommentere noe rundt klubbers interesse, for ikke å bidra til spekulasjoner.

— Vi har sagt hvordan vi tenker og hva som er planen. Så at det kommer nye rykter og spekulasjoner er ikke noe nytt. Vi kan ikke forholde oss til alt. Derfor er det bedre å la være å kommentere alt som kommer enn å kommentere noe. Da vil det bli spekulasjoner rundt det vi kommenterer og ikke, sa han til Aftenposten i november.

Martin Ødegaards kontrakt med Strømsgodset utløper 1. januar 2016. ## Fakta:

Martin Ødegaard

 • Født: 17. desember 1998 (15 år)
 • Klubb: Strømsgodset
 • A-landskamper/mål: 3/0
 • Spilte 15+8 seriekamper i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist
 • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien denne sesongen
 • Ble i august tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge
 • Ble i oktober tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp
 1. Les også

  Spansk journalist: - Real Madrid vil lokke Ødegaard med Kina-tur

 2. Les også

  Ødegaard trente med Liverpool

 3. Les også

  Mener Ødegaard ville styrket Liverpool fra dag én

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Oslo Frp vurderer å ekskludere Tone Ims Larssen

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5