Tromsø-spillerne ønsket Nilsen vekk

Tromsø har utdypet sparkingen av trener Steinar Nilsen

svp://101632?view=ap

TIL har fått mye pepper for måten de håndterte sparkingen av Steinar Nilsen, men har nå sendt ut et brev med utdypende kommentarer, der det ifølge klubben er spillerne selv som ønsket Nilsens avgang.

— I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen, skriver TIL i pressemelding.

Les også

Sparket Nilsen: - Dette er veldig tungt og sjokkartet

Det i samsvar med svake sportslige prestasjoner, skal ha vært grunnen til sparkingen.

— Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen. Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten. Og i en situasjon hvor også de sportslige resultatene uteblir, mener et enstemmig styre at det beste for klubben vil være å fortsette uten Steinar Nilsen, skriver klubben videre.

Les også

TV 2-Davy: - Den mest snodige forestillingen jeg har sett

Pressekonferansen i dag tidlig ble på ingen måte som planlagt.

— Beslutningen om å ikke si noe om begrunnelsen for å avsette Steinar Nilsen som hovedtrener i TIL ble tatt utfra et ønske om å beskytte klubben og Steinar Nilsen. Nilsen ble også invitert til å delta på pressekonferansen tirsdag formiddag.

På bakgrunn av reaksjonene i etterkant av pressekonferansen, ser vi at beslutningen om å ikke sin noe var feil fordi det åpner for usikkerhet og spekulasjoner. Vi beklager eventuelle misforståelser og spekulasjoner pressekonferansen har skapt, men styret har hele tiden hatt klubbens beste i sine tanker.

svp://101632?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering