Én konkurrent mindre for Hareide: Laudrup uaktuell for Danmark-jobben

Åge Hareide (62) seiler opp som storfavoritt.

Åge Hareide seiler opp som storfavoritt til å overta jobben som dansk landslagssjef. Michael Laudrup gitt beskjed om at han ikke er aktuell.

Danske medier har allerede skrevet om det, men nå bekrefter det danske fotballforbundet (DBU) at Michael Laudrup ikke er aktuell som Morten Olsens erstatter.

  • Hvilken nordmann bør danskene ansette? Stem nederst i saken!

– Michael har hele tiden vært blant kandidatene. Men han sa tidlig fra om at jobben ikke var aktuell for ham. Han trakk seg fra dialogen fordi han mener landslagsjobben ikke er riktig for ham på nåværende tidspunkt, sier DBU-direktør Claus Bretton-Meyer til nyhetsbyrået Ritzau.

Laudrup har senere mandag selv sendt ut en e-post til flere sportsredaksjoner i Danmark.

– Jeg kan bekrefte at jeg for noen måneder siden ble tilbudt jobben. Vi hadde en god og positiv samtale om dansk landslagsfotball og trenerrollen i DBU (Det danske fotballforbundet), skriver Laudrup.

– For å gå løs på en så betydningsfull jobb som det er å være landslagssjef i Danmark skal man være hundre prosent sikker i sitt valg, og også være parat til å oppfylle de kravene som blir stilt både på og spesielt utenfor banen, fortsetter han.

Allerede onsdag forrige uke uttalte Morten Crone Sejersbøl, som er fotballredaktør i avisen BT, at hovedgrunnen til at Åge Hareide til storfavoritt til Danmark-jobben, er at Laudrup har sagt nei.

Hareide bekreftet at han er aktuell

AKTUELL? Ståle Solbakken.

Michael Laudrup er et dansk fotballikon. Som spiller var han både i Real Madrid og Barcelona, samt Juventus og Ajax. Trenerkarrieren begynte med jobben som assistenttrener for det danske A-landslaget. Senere har han vært manager i Brønby, Getafe, Spartak Moskva, Mallorca, Swansea og Lekhwiya SC i Qatar.– Vi jakter den best mulige kandidaten, og det er ingen tvil om at Laudrup ville vært aktuell. Det er også derfor vi har vært i dialog med ham

Malmö-trener Åge Hareide bekreftet i forrige uke at han var en av «tre-fire kandidater» til Danmark-jobben, men han ville ikke si noe mer om prosessen. Heller ikke om han kommer til å takke ja hvis han får tilbudet.

FC København-trener Ståle Solbakken har også blitt nevnt i dansk presse som en kandidat til landslagsjobben.

— Jeg synes ikke at det er et skandaløst valg, men jeg er ikke helt tilfreds. Og skulle jeg først ha valgt en nordmann, ville jeg heller hatt Ståle Solbakken, sa tidligere landslagsspiller, nå fotballkommentator, Stig Tøfting til Ekstra Bladet.