Fotball

Falcao: - Jeg må se an situasjonen i United

Stjernespissen Radamel Falcao har på ingen måte slått til i Manchester United. Lite spilletid og få mål gjør fremtiden usikker.

Radamel Falcao sliter med å få spilletid under Louis van Gaal.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Radamel Falcao (28) ble klar forManchester United på overtid av overgangsvinduet tidlig i høst. Låneavtalen ble applaudert av Manchester United-fansen.

Men tre måneder etter overgangen er det lite som minner om den spissen som herjet for Porto, Atletico Madrid og Monaco.

Målmaskin med måltørke

Ett mål på kun 11 kamper er fasiten for 28-åringen fra Colombia. Skader og dårlig form har fått mye av skylden.

Nå sier spissen selv at han er nødt til å vurdere sin egen fremtid hos Louis van Gaals «røde djevler» i Manchester.

— Jeg trives veldig godt i klubben og byen. Jeg ønsker virkelig å bli værende, sier Falcao ifølge football365.com.

United har en opsjon på kjøp av spilleren. Men prisen er voksen for en mann som nærmer seg 30 år og som ikke har vist noe som helst i United-trøyen. Louis van Gaal & co. må ut med rundt 400 millioner kroner hvis de ønsker å signere ham på permanent basis.

Falcao håper så skjer. Men Van Gaal har ikke latt seg imponere av det spissen har levert denne sesongen. Derfor har også spissen blitt avspist med en innbytterrolle.

Streng Van Gaal-filosofi

— Jeg er ikke interessert i om han liker det eller ikke. Han må følge min filosofi, uttalte United-manageren tidligere i desember.

Falcao startet på benken i søndagens kamp mot Liverpool. Unggutten James Wilson ble foretrukket fra start sammen med Robin van Persie. Falcao slapp først innpå etter 77 minutters spill. Van Gaal er klar på at spillere skal trene fullt med førstelaget i en uke før de er aktuelle for spill.

— Jeg respekterer den filosofien. Jeg har vært skadet, og jeg må bare vente på sjansen min. Jeg får ikke mange minuttene om dagen, men jeg er sikker på at det vil komme flere sjanser.

Manchester United ligger på 3. plass i Premier League, åtte poeng bak serieleder Chelsea, og fem poeng bak byrival Manchester City.

United møter Aston Villa borte lørdag, før Newcastle venter på Old Trafford 2. juledag, og Tottenham i London 4. juledag.

Les også

  1. Manchester United-spiller nevnt i kampfiksingssak

  2. Solskjær: - Beste jeg har sett av en United-keeper

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. AS Monaco
  3. Manchester United
  4. Radamel Falcao