Fotball

Liverpool rundspilt: Ble senket i siste minutt

Insigne avgjorde på tampen mot Liverpool.

  • NTB
  • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

NAPOLI - LIVERPOOL 1–0

Liverpool hang i tauene i 90 minutter mot Napoli, og måtte gi tapt etter 89 og et halvt minutt. Da sørget Lorenzo Insigne for 1-0-seier for de lyseblå og satte fyr på Napoli-fansen. Marek Hamsik kom rundt på høyre og slo inn til Insigne. Han skled på gresset og trillet ballen over streken.

Det holdt til tre poeng for Napoli.

– Vi tapte fortjent, og det er ikke noen vits i å gjøre det verre enn det var. Vi hadde våre øyeblikk, men var åpne bak. Vi hadde våre øyeblikk, men jobben for våre tre midtbanemenn ble for vanskelig, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Lorenzo Insigne scoret kampens eneste mål.

Keita-smell

Liverpool har levert glitrende angrepsfotball under Jürgen Klopp denne sesongen, men hadde ikke mye å bidra med i mesterligaoppgjøret mot Napoli onsdag.

Etter ti minutter ga Naby Keita bort ballen på egen halvdel, noe som skapte kampens første sjanse. Ballen endte opp hos Lorenzo Insigne, men Napoli-spissen skjøt ballen like utenfor.

Like etter ble Keita liggende på gresset, og Liverpool-spilleren ble etter hvert kjørt ut på båre.

Tamt Liverpool

Liverpool virket helt avskrudd, og selv med Salah, Mané og Firmino på topp, skapte ikke hjemmelaget en eneste sjanse før hvilen. Napoli skapte heller ikke all verden, men etter hvilen hadde de flere enorme muligheter.

Dries Mertens ble satt inn i håp om å sikre seier, og åtte minutter før slutt var han svært nære å sette ballen i mål. Napoli kom rundt på venstre, og Mertens fikk revet seg løs i feltet. Avslutningen dundret i tverrliggeren og spratt ut i feltet.

Det så ut til å gå mot 0-0, men så dukket Insigne opp foran mål.

Nummer 8000 for Griezmann

Antoine Griezmann svikter sjelden. Franskmannen scoret to da Atlético Madrid vant 3-1 over Brugge i mesterligaens gruppe A.

2-1-scoringen hans var nummer 8000 i mesterligaen siden turneringen så dagens lys i 1992/93-sesongen.

1-0 kom etter 28 minutters i 1. omgang. Da scoret Griezmann etter at Thomas Lemar hadde fått ballen inn i feltet.

Dagens prestasjon sto Brugges Arnaut Groeneveld for han knallet til med et lagskudd som sørget for 1-1 fem minutter før pause.

67 minutter var spilt da Griezmann igjen førte spanjolene i tet. Denne gangen var det Diego Costa som spilte ham opp. Scoringen var Griezmanns 25 i UEFA-sammenheng, altså totalt i europa- og mesterligaen. Strengt gjorde Costa absolutt alt i forkant av målet, og for Griezmann var det bare å sette foten til fra kloss hold. Stort mer ferdigscoret skal det godt gjøres å få det.

Koke satte inn 3-1 på overtid.

I den andre kampen i gruppe A ble det 3-0-seier til Bundesliga-leder Borussia Dortmund hjemme over Monaco. Jacob Bruun Larsen og Paco Alcácer scoret etter pause. Alcácer svidde et straffespark bare tre minutter før han la på til 2-0. Marco Reus ordnet 3-0 på overtid.

(©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. Liverpool FC
  3. SSC Napoli