Fotball

Her feirer Jerv scoringen som kan bli avgjørende i opprykksjakten

Dramatisk toppkamp i 1. divisjon.

svp://103782?view=bt
  • Herman Folvik

JERV-SANDEFJORD 2-2

Dermed er Jerv fortsatt ett poeng bak opprykksplass og Sandefjord.

På topp cruiser Kristiansund mot opprykk. Toppkampen på Levermyr hadde det meste. Mye aggressivitet og trøkk i duellene, omdiskuterte situasjoner og fine mål.

— Jeg synes vi har for lavt tempo og må tørre mer i første omgang, men jeg er overrasket over at vi er så mye bedre enn Sandefjord i andre omgang. Vi kjører hele greia, sier Arne Sandstø, Jerv-trener.

— Det er solid det vi gjør utover i kampen. Vi er klart best. Sandefjord har to skudd på mål og får to mål på det. Det er for dårlig av oss. I tillegg må vi sette mål av oss å holde enda høyere tempo og spille oss til enda større sjanser. Hadde vi spilt to omganger som den andre, da hadde vi vunnet tror jeg, utdyper Sandstø.

Les også

Halvorsen med råsterk seier i Frankrike

— Solid

- Sliter dere med å slippe deres løs foran et fullsatt stadion?

— Det gjelder å spille seg inn i sånne kamper og unngå å spille på seg unødvendige problemer. Det er solid at vi kommer så mye utover i kampen, mener Sandstø.

- Hvor viktig var det å få med poeng herfra?

— Alle poeng er viktig. En ting er at vi får poeng selv, men vi hindrer også Sandefjord i å ta tre poeng, svarer Jerv-treneren.

Lind, som satte to, ville gjerne hatt tre scoringer, men stolpen sto i veien i 56. minutt.

— Det var deilig å sette to og sikre poeng, men burde og kunne hatt ett til. Selvfølgelig er det viktig å ikke tape. Nå har vi fortsatt muligheten, men det er kjipt at vi ikke få tre. Vi kunne scort både to og tre mål etter pause, sier spissen.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE: Slik reagerte leserne på toppoppgjøret.

Drømmestart

Jerv kom godt i gang på utsolgte Levermyr, og kom i flere fine innleggsposisjoner i åpningsminuttene og forventningene steg. Det tok bare syv minutter før Grimstad eksploderte i solskinnet.

Tonny Brochmann, Andreas Hagen, Eirik Haugstad og Jerv mener de ble snytt for scoring av dommer Kristoffer Hagenes i andre omgang.

Sandefjords keeper Ingvar Jonsson, som kom fra Start i vinter, var fullstendig på bærtur på Levermyr-gresset. Alexander Lind snappet opp ballen og oppfattet Jonssons feilplassering. Jerv-spissen løftet ballen i det tomme målet, og Jerv gikk opp i 1-0 etter bare syv minutter.

Rask utligning

Dermed var Jerv i eliteserien, men det varte bare seks minutter før Erik Mjelde utnyttet sløvt og svakt forsvarsspill i Grimstad-laget. Sandefjord-veteranen kom rettvendt innenfor straffefeltet og banket inn 1-1 i det lengste hjørnet.

Kampen jevnet seg ut etter 1-1-målet. Jerv og Lind fikk en ny mulighet etter 28 minutter. Ulrik Berglann la inn fra venstrekanten, og traff pannebrasken til kristiansanderen. Dessverre for Lind og Jerv fikk han ballen litt bak seg. Dermed gikk headingen høyt over.

Sandefjord og Pau Vicente Morer hadde et skudd noen meter utenfor fra distanse etter 37 minutter. To minutter senere skulle det bli langt farligere da Morer avsluttet på ny.

Keeper Øyvind Knutsen måtte gi retur, samtidig som Jerv-forsvaret sov og måtte se Andre Sødlund sende Sandefjord foran med 2-1 like før pause.

Kontroversiell dommeravgjørelse

Jerv trøkket på for utligning etter pause.

Etter 53 minutter raste Levermyr på dommer Kristoffer Hagenes. Lind ble feid ned av keeper Jonsson på 17 meter. Dommeren dømte fordel og Andreas Hagen snappet opp ballen og serverte Ulrik Berglann som hadde åpent mål på 15 meter. Samtidig ble Hagen klipt ned bakfra han også.

Dommeren blåste frispark for Jerv, men ga kun Jonsson et gult kort, mens Berglann ble fratatt muligheten til det som så ut som en sikker 2-2-scoring. Frisparket fra Glenn Andersen var keepermat for Jonsson.

Stolpe og tverrligger før 2-2

Etter 56 minutter var Jerv centimetere fra 2-2. Alexander Lind klinket til på halvvolley fra 14 meter og Levermyr så utligningen, men ballen smalt i stolpen og ut.

Åtte minutter senere driblet Kristoffer Tønnesen seg opp og forsøkte seg fra 20 meter. Ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken før Sandefjord i panikk fikk klarert til corner. På den påfølgende dødballen headet Michael Ogungbaro utenfor.

Etter 74 minutter fikk Jerv endelig betalt. Lind satte inn 2-2 på vakkert vis og Levermyr sto i full jubel. Spissen stanget ballen i krysset etter nydelig innlegg fra Berglann. Sandefjord var nære 2-3 fire minutter før slutt ved Morer, men han bommet. Jerv møter Hødd neste søndag.

Kampfakta

Jerv-Sandefjord 2-2 (1-2)

1750 tilskuere på Levermyr

Mål: 1-0 Alexander Lind (7), 1-1 Erik Mjelde (13), 1-2 Andre Sødlund (39), 2-2 Lind (74)

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding

Gule kort: Ulrik Berglann, Jerv. Ingvar Jonsson, Erik Mjelde, Pau Vicente Morer, Sandefjord.

Jerv (4-3-3): Øyvind Knutsen – Dejan Corovic, Espen Knudsen, Glenn Andersen, Kristoffer Tønnesen — Andreas Hagen, Michael Ogungbaro, Tonny Brochmann – Eirik Haugstad (Joachim Edvardsen, inn 68.), Alexander Lind (Papa Sow, inn 84.), Ulrik Berglann.

svp://103782?view=bt

Les mer om

  1. Fotball 1. div