Van Gaal til United-spillerne før skjebnekampen: - Vær kåte

Louis van Gaal med en spesiell beskjed til sine spillere før møtet med Midtjylland.

Louis van Gaal fortalte før torsdagens kamp mot FC Midtjylland at han vil se Juan Mata (t.v) og resten av Manchester United-spillerne kåte i kampen.

Situasjonen til en allerede presset Louis van Gaal kan bli langt verre torsdag kveld. Manchester United ligger under 1-2 mot FC Midtjylland før returoppgjøret i Europaligaen og må vinne på Old Trafford for å avansere.

På pressekonferansen før møtet med danskene, ble Manchester United-manageren spurt om hva hanønsket å se av spillerne og svaret kom overraskende på de fleste:

— Jeg ønsker at vi skal vise seierslyst og sult. Mange ganger har jeg brukt ordet «kåt» til dem, sier Van Gaal ifølge BBC.

Les også

Kruttsterk borteseier for Manchester City i Champions League

Påvirkes ikke av presset

For Van Gaal og Manchester United, er det ikke bare håpet om triumf i Europaligaen som kan være over torsdag kveld. Med seks poeng opp til den viktige fjerdeplassen som sikrer Champions League-plass neste sesong, innser nederlenderen at den største muligheten for å kvalifisere seg for turneringen kan være gjennom å vinne Europaligaen.

Samtidig blir ryktene om at José Mourinho står klar til å overta som United-manager enten i vår eller sommer bare større og større, uten at det plager Van Gaal.

— Det har vært myr kritikk. Spillerne må også gjøre det de kan for å stenge det ute og det bør ikke være noe som påvirker oss, sier han.

Les også

Arsenal-fansens kraftige ordbruk irriterte TV-kommentatorene - så fikk de nok

Vil presse United høyt

Van Gaal tror Midtjylland vil komme til Old Trafford med innstillingen om at det vil bli deres livs største kamp. I Herning gikk danskene aggressivt til verks med høyt press, og Midtjyllands forsvarsspiller Kian Hansen mener det er oppskriften dersom avansementet skal sikres.

– Jeg synes vi burde stå høyt igjen. Hvis vi presser ordentlig, kan vi skape problemer for dem. Dersom vi bare gjør det halvhjertet, er det vi som får trøbbel, sier Hansen ifølge NTB.

United tok ledelsen i bortekampen, men Midtjylland skapte klart mest og vant fortjent etter en strålende snuoperasjon.

– Vi lyktes godt med det høye presset i den første kampen, sto imot i duellene, vant mange annenballer og var skarpe på dødballer og i åpent spill. Jeg håper vi går ut på samme måte og viser oss som et aggressivt Midtjylland-lag. Legger vi på fem prosent sammenlignet med den første kampen, har vi en god sjanse, sier Hansen videre.