Banens beste: − En fantastisk følelse

Maktdemonstrasjon da Manchester United slo byrival City.

Wayne Rooney, Ashley Young og Juan Mata feirer sistnevntes 3-1-scoring i søndagens derby mellom Manchester United og Manchester City.

Manchester United — Manchester City 4-2

Manchester United festet grepet om tredjeplassen da de søndag beseiret Manchester City. Tredjeplassen sikrer direkte adgang til gruppespillet i neste års Champions League. Nå er avstanden ned til femteplassen på hele ni poeng. Seks kamper gjenstår av årets sesong.

− Dette var en fantastisk seier. Vi visste på forhånd at det ville bli en tøff kamp og at vi trengte tre poeng. Vi var misfornøyde med måten vi startet på. Det å komme tilbake viste viljestyrke og lagånd, sa Ashley Young til Sky Sports etter kampen.

Young ble kåret til banens beste av den engelske tv-kanalen. Kantspilleren noterte seg for utligningsmålet og målgivende til Fellainis ledermål etter 27 minutter.

− Da vi tok ledelsen følte jeg at vi kom til å vinne. Det var en nydelig følelse å både score og få en målgivende, sa han etter kampen.

Deilig revansje for Smalling

Manchester City har gått seirende av banen de tre siste gangene de har gjestet byrival United på Old Trafford. 1-6, 1-2 og 0-3 har vært tunge resultater å svelge for United-fansen. I høst ble Sergio Agüero matchvinner på Etihad stadium.

− Alle visste hvor viktig dette var. Spesielt etter den siste kampen, sa Chris Smalling til TV2 etter kampen. Han ble utvist i 0-1-tapet i høst. Søndag scoret han.

Nå var det igjen Uniteds tur til å seire. Ashley Young, Marouane Fellaini og Juan Mata har alle tre vært ryktet ut av klubben. Søndag revansjerte de seg kraftig med scoringer mot byrivalen. Starten derimot, var preget av et dominant lag i lyseblå trøyer.

Navas nære etter bare fem minutter

Etter drøye fem minutter kom Manchester City til kampens første sjanse. Gjestene utnyttet at United sto høyt i banen. Jesús Navas ble spilt alene gjennom, men ble hindret av landsmann David de Gea i United-buret.

Minutter senere var United statister da City spilte seg lekende lett gjennom hjemmelagets forsvar. James Milner spilte gjennom David Silva, som fant Sergio Agüero på åpnet mål fra fire meter. Argentineren hadde ingen problemer med å trille ballen i mål fra kort hold.

Sergio Agüero scoret Citys ledermål. Her i duell med Uniteds Phil Jones.

Det fenomenale City-spillet varte ikke lenge. Det gjorde heller ikke ledelsen. Fem minutter senere utlignet United ved Ashley Young. Ander Herrera slo et godt innlegg fra venstrekanten.

Youngs avslutning ble først blokkert av Gaël Clichy, men ballen ble rotet tilbake til Young. Joe Hart lå med baken på gresset og Young kunne enkelt sette ballen i mål fra kort hold.

Young var arkitekten bak ledermålet

Etter 27 minutter kombinerte Uniteds angrepsspillere på mesterlig vis. Young fikk til slutt tid og rom til å sikte inn på Marouane Fellaini på bakerste stolpe. Venstreback Clichy hadde ingen mulighet i duellen med den storvokste belgieren. Han stanget ballen i mål, via Joe Harts venstre hånd.

− Vi startet veldig dårlig og så ikke det United vi har sett i de siste kampene. Jeg vet ikke hvorfor, men vi var veldig nervøse i starten, sa United-trener Louis van Gaal til Sky Sports etter kampen.

Like før pause var City-kaptein Vincent Kompany ute å kjøre. Midtstopperen kom alt for sent inn og traff Daley Blind med strakt bein og knottene først. Etter diskusjon med assistentdommeren nøyde dommer Mark Clattenburg seg med å vise det gule kortet. City-kapteinen ble byttet ut i pausen og overlot kapteinsbindet til Yaya Toure.

Stor dobbelsjanse tidlig i omgangen

Syv minutter ut i omgangen var United svært nære ved å ta ledelsen. Wayne Rooney skrudde frisparket helt opp i krysset, men Joe Hart var på pletten og fikk slått den unna. Etter klabb og babb i feltet havnet ballen hos Michael Carrick. Skuddet gikk rett på Hart, men redningen var enkel for den engelske landslagskeeperen.

Etter halvspilt andre omgang økte United ledelsen. Daley Blind fant Rooney, som fant en offsideplassert Juan Mata. Assistentdommeren vinket ikke. Da kunne spanjolen avansere alene mot mål og plassere ballen enkelt forbi Hart.

Juan Mata, Ander Herrera og Wayne Rooney feirer sammen med Marouane Fellaini etter sistnevntes 2-1-scoring søndag.

Fra jevnspilt til utklassing

Ledelsen økte ytterligere minutter senere. Chris Smalling ble stående helt umarkert på en innsvinger fra Ashley Young. Den høyreiste midtstopperen hadde ingen problemer med å stange ballen inn i nettet bak Joe Hart.

− Vi dominerte i andre omgang. Vi ble mer aggressive og spilte mye bedre enn de første 10-15 minuttene, sa Smalling til TV2. Like før slutt fikset Agüero City-redusering. Michael Carrick hadde gått av skadet etter at United hadde brukt alle byttene. City utnyttet at vertene spilte med ti mann og spilte seg nydelig frem på høyresiden. Zabaleta fant Agüero inne i feltet. United-keeper de Gea klarte nesten å slå ballen utenfor, men avslutningen gikk via stolpen og inn.

− Det beste laget vant. De spilte veldig godt, sa City-trener Manuel Pellegrini til Premier Leagues tv-kanal etter kampen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk