Fotball

Berisha og Nielsen har signert for Salzburg

<p>Eliteserieduo solgt for nesten 40 millioner kroner.</p>

bilde (9)
 • Stig Nilssen
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

To av eliteseriens største talenter er klare for den østerrikske mesteren Red Bull Salzburg.

Valon Berisha fra Viking og Håvard Nielsen fra Vålerenga har fått fireårskontrakter.

Det bekrefter agent Jim Solbakken.

— Det er vanskelig for begge å forlate klubbene sine her hjemme, men det er et skritt i riktig retning for begge, sier han til aftenposten.no.

Han sier at Vålerenga aksepterte budet på Nielsen tirsdag.

- De har fulgt ham en stund, men det kom brått på Nielsen. Han var nede og så på fasilitetene, og da ble avgjørelsen mye enklere.

— Håvard har vokst seg god her, og vi skulle gjerne hatt ham med videre. Vi fikk et tilbud som var så bra at vi måtte vurdere det, og da Håvard var giret valgte vi å la han gå, sier leder for sportslig utvalg Håvard Lunde til aftenposten.no.

- Lovende spillere

Red Bull Salzburg bekrefter overgangene i en pressemelding på sin hjemmeside.

— FC Red Bull Salzburg henter to forsterkninger fra nord. Med Valon Berisha (Viking Stavanger) og Håvard Nielsen (Vålerenga Oslo) har to lovende spillere signert med oss, heter det.

- Vi er glade for at de to unge og meget lovende spillerne har signert for oss, til tross for mange tilbud fra andre europeiske klubber. De passer godt inn i vår filosofi og vil med sine kvaliterer være en stor ressurs for oss, uttaler sportsdirektør Ralf Ragnick til hjemmesiden.

— Berisha og Nielsen er gode signeringer som går inn i posisjoner der vi trenger forsterkninger. Videre kan begge gå rett inn på laget da de kommer rett fra pågående seriespill, sier trener Roger Schmidt.

Viking fornøyd

I Stavanger mener de at salget de nå har gjennomført er bra for klubben.

— Viking er veldig fornøyd med at denne overgangshandelen er gjennomført. Vi ønsker også Valon all mulig lykke i en ny klubb, og vil følge ham tett i tiden framover, sier klubbens styreleder Geir P. Solstad til klubbens hjemmesider.

- Gir oss handlefrihet

Etter det Aftenposten erfarer skal overgangssummen for Berisha være på rundt 12 millioner kroner, mens Vålerenga får 25 millioner kroner for Nielsen.

— Håvard er et stort talent og har blitt en sentral spiller for oss så ut fra en sportslig vurdering ville vi selvfølgelig gjerne beholdt han her. Men slik er det å drive fotballklubb i Norge, når vi får frem unge spillere som er så gode som Håvard, blir de ofte plukket opp av større klubber, sier VIF-trener Martin Andresen i en pressemelding.

Det har vært stor interesse for Håvard den siste tiden, mange klubber fra flere forskjellige ligaer har fulgt han lenge, og nå fikk vi et tilbud som i dagens marked er så godt at det er vanskelig å si nei til. Salget gir oss en viss handlefrihet i overgangsvinduet som åpner 1. august , sier Håvard Lunde.

Les også

 1. Berisha-avtalen skal være verdt 21 millioner

 2. Treffer VIF på spisskjøpet denne gangen?

 3. Har Viking blitt lurt?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694336745
5Rosenborg27127853391443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien