Fotball

Brasiliansk magi sendte Liverpool til Wembley

Trofé-drømmen lever videre for de helrøde.

Her jubler Philippe Coutinho etter å ha sendt Liverpool til Wembley
  • Sindre Trygsland

Blackburn — Liverpool 0-1

Det første oppgjøret i kvartfinalen i FA-cupen endte overraskende nok målløst på Anfield i mars. Den første omgangen i returoppgjøret var heller ikke noe fyrverkeri. I den fjerde omgangen kom avgjørelsen mellom de to lagene.

Og som i forrige runde, mot Bolton, var det Philippe Coutinho som sendte storklubben fra Beatles-byen videre. Avgjørelsen mot Bolton i 1/8-finalen var en perle av de sjeldne. Dagens scoring var heller ikke verst.

Coutinho helten igjen

Etter 70 minutter mottok den dribleglade brasilianeren ballen, spilte vegg med kaptein Jordan Henderson, før han banket kula utagbart inn via stanga i det lengste hjørnet.

— Strålende teknisk og et strålende mål å avgjøre kampen med, sier Liverpool-sjef Brendan Rodgers til BBC 5 Live om Philippe Coutinhos avgjørende scoring.

Det ble eneste scoring på totalt 180 spilte minutter mellom Blackburn og Liverpool, og onsdagens gjester kunne juble for semifinalebillett.

— Det viktigste var å vinne og komme oss videre, og det klarte vi. Vi måtte slå tilbake i dag, og alle jobbet veldig hardt, sier målvakt Simon Mignolet til TV-kanalen.

Blackburn ropte på straffespark

Gjestene virket å ha brukbar kontroll etter scoringen, men tidligere i oppgjøret hadde målvakt Simon Mignolet hatt sitt å jobbe med.

Direkte fra avspark i den andre omgangen kastet Blackburn seg i angrep. Det endte først med at Liverpool-keeperen måtte ut i full strekk for å redde, før ballen bare sekunder senere endte i stolpen.

I samme situasjon så ballen ut til å røre armen til Liverpool-spiller Joe Allen på vei mot stolpen.

— Vi føler vi skulle hatt straffespark siden ballen traff Joe Allens arm i boksen, sier Blackburns trener Gary Bowyer.

Tre minutter på overtid fikk Blackburn en siste mulighet til å redde ekstraomganger. Et lang innkast endte hos målvakt Simon Eastwood som var oppe på en visitt. Målvaktens avslutning ble dessverre for Blackburn reddet av Liverpools målvakt.

Dermed var det takk og farvel for Blackburn i årets FA-cup.

- De var sterke og godt organiserte

Etter å ha vært Premier Leagues store formlag, har Brendan Rodgers og Liverpool hatt en nedtur den siste tiden. Nederlag i serien for Manchester United og Arsenal betyr at laget ligger på etterskudd i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Les også

Ustoppelige Arsenal herjet med Liverpool

Seieren mot Blackburn ble derfor en etterlengtet opptur for de røde. Nå kan de nemlig se frem til semifinale mot Aston Villa på Wembley 19. april. Med seier der, vil rødtrøyene møte enten Arsenal eller Reading.

— Over to kamper var dette tøffe oppgjør. De var sterke og godt organiserte og vi visste at det ville bli vanskelig, sier Liverpool-trener Brendan Rodgers, til TV-kanalen.

Les også

  1. Ander Herrera tomålsscorer mot Aston Villa

  2. Van Gaal: - Umulig å vrake Fellaini nå

  3. Chelsea tok ny hjemmeseier

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. FA-cupen
  3. Blackburn Rovers FC
  4. Liverpool FC