Fotball

Barrantes gråt seg gjennom avskjeldsmeldingene

Tårene har strømmet på hos Aalesund-stjernen etter at han bestemte seg for å forlate klubben.

20SPObarrantes_avskjed2.jpg
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

– Jeg er en følsom fyr. De siste dagene har jeg fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra alt fra supportere til medspillere, men jeg har ikke klart å lese alt. Tårene har begynt å trille med en gang. Det blir skrevet så mye som rører meg skikkelig, forteller costaricaneren til Sunnmørsposten.

Han ønsker å rette en stor takk til alle AaFK-patrioter for sine fem år i Ålesund. Søndag er hans epoke i byen over.

Allerede tirsdag setter han kursen mot Kina. Består han den medisinske testen skriver han i første omgang under på en seks måneders avtale, der Shanghai Shenxin har klausul på en lengre kontrakt.

– Jeg sitter igjen med en veldig spesiell følelse. Det er ikke enkelt å beskrive, men til sjuende og sist er jeg trygg på at timingen for meg og min familie er riktig nå. Vi ønsket å prøve noe nytt, sier Michael Barrantes.

Les også

- Barrantes har virket mett

– Tidenes AaFK-spiller

Han kom til Aalesund på lån sommeren 2010. I starten slet han faktisk med spilletid, og debuten borte mot Odd ble slett ikke noe høydepunkt. Tvert imot.

Bare etter et par minutter laget Barrantes straffespark. Til slutt tapte AaFK 1–2. – Jeg var så stolt over å spille for min nye klubb, men så skjedde det der. Jeg husker jeg fryktet at jeg hadde ødelagt for en permanent overgang, minnes Barrantes den dag i dag.

Michael Barrantes forårsaket straffespark i sin første kamp for Aalesund. – Jeg var så stolt over å spille for min nye klubb, men så skjedde det der. Her varmer Barrantes opp før kampen mot Fredrikstad i 2011.

Men tross den trege starten hadde Kjetil Rekdal klokkertro på midtbaneeleganten.I mars 2011 ble overgangen gjort permanent. I november samme år kunne AaFK juble for nok et cupgull etter at Barrantes nærmest på egen hånd senket Brann. Det samme året ble Barrantes kåret til årets midtbanespiller i Norge.

– For meg er det hevet over enhver tvil at Michael Barrantes er tidenes beste AaFK-spiller. Han er i alle fall den beste spilleren i min tid i klubben, kanskje i lag med Fredrik Ulvestad. Men hvem i AaFK-historien har vært med i et VM og spilt flere Gold-cuper, undrer Jo Nymo Matland.

Les også

Slik skal Aalesund erstatte Barrantes

Han får støtte av mangeårig sportsjournalist i Sunnmørsposten, Gunnar Lorgen. Han dekket sin første AaFK-kamp i 1963. – Ut ifra det han har prestert opp gjennom er det vel ikke tvil om at han er den beste, sier Lorgen.

AaFK-trener Trond Fredriksen mener Barrantes har vært en sterk AaFK-profil både på og utenfor banen.

– Selv dattera mi på fem år ble lei seg da det ble klart at Barrantes skulle forlate oss, sier Fredriksen.

Venter nye tårer

Selv takker Michael Barrantes ydmykt for alt skrytet.

– Det har aldri vært et mål for meg å bli omtalt som noe sånt, men det er selvfølgelig stort å få høre det, sier han. Barrantes innrømmer selv at hans to-tre første år i AaFK var hans beste. Men han påstår at det ikke er motivasjonen det har skortet på de siste par sesongene.

– I starten visste ingen hvem jeg var. De siste årene er nok motstanderne blitt mer oppmerksomme på meg. Det kan være en av årsakene, sier Barrantes selv.

Søndag håper han å være tilbake i sitt ess når han tar sitt endelige farvel med AaFK-publikummet.

– Det viktigste er at vi vinner. Kampen skal få mitt fulle fokus, men etterpå er jeg nok redd det blir noen tårer. Jeg har vært her lenge nå og Ålesund og Norge er blitt mitt hjem. Det vil være mange følelser involvert, sier Michael Barrantes.

Les også

 1. Nå er AaFKs sportslige utvalg klart

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Michael Barrantes