Fotball

Hat-trick-helten: - Alle har bedt meg skyte

Midtstopperne gjorde grovarbeidet og punkterte kampen for formsvake Trondheims-Ørn. Sjarmøretappen tok Guro Reiten seg av da midtbanespilleren noterte seg for hat-trick.

STOR DAG: Guro Reiten scoret tre mål mot Vålerenga (arkivfoto). Foto: Trondheims-Ørn

  • Marius Dahl

TRONDHEIMS-ØRN — VÅLERENGA 7-0

Midtstopperne gjorde grovarbeidet og punkterte kampen for formsvake Trondheims-Ørn. Sjarmøretappen tok Guro Reiten seg av da midtbanespilleren noterte seg for hat-trick.

Hennes jubelbrøl for 6-0-målet på et nydelig langskudd kunne sikkert vært hørt over hele Ranheim denne regnvåte søndagskvelden. Kapteinen sto bare med ett seriemål til nå denne sesongen, før hun i kveld la på til to, tre og fire. Til slutt banket trønderne Vålerenga med hele 7-0. — Målet var så fint da! Det måtte jo ut, ler sunndalingen etter målet som ble kampens store høydepunkt.

— Jeg får en pasning fra Oda (Bolkan Fugelsnes), så drar jeg den forbi en spiller og tenker at jeg skal klemme til. Først trodde jeg at den gikk ut, men så skrudde den oppi krysset, smiler hun.

Fikk streng beskjed

Etter kampen ventet gratulasjoner fra mamma og pappa, som er fast invetar på Trondheims-Ørns hjemmekamper.

— De sier det var artig å se på oss i dag og at alle sammen var skikkelig god. Så sa de at de håper det er slik hver gang de kommer, sier Reiten.

Før kampen sto hun altså notert med én fattig scoring på tolv kamper. Det kan komme til å endre seg nå. Før kampen fikk hun nemlig streng beskjed av trener Trond Nordsteien. Hun må skyte mer.

— Han har sagt det og alle har egentlig sagt det til meg. Jeg har avsluttet for lite til nå, medgir hun.

Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen scoret ledermålet og Marit Claussen la på til 2-0 og 3-0 mot Vålerenga i kveld. Dermed la midtforsvaret til serietieren grunnlaget for en knusende seier over hovedstadslaget i kveld. Det var en kjærkommen seier for Trond Nordsteiens lag.

Trønderne sto med fire strake tap og bare én seier (1-0 over Klepp 29. mai) på de siste ti seriekampene, men var favoritter hjemme mot tabellnabo Vålerenga på Ranheim.

Tidlig scoring

Hjemmelaget sløste i hvert fall ikke med tiden i åpningsminuttene og tok ledelsen etter bare fire minutters spill. De gulkledde sto i kø for å score da et innlegg fra venstre smatt gjennom hele Vålerenga-feltet og på bakre stolpe kunne midtstopper Lilleberg Suphellen enkelt pirke inn ledermålet på åpent mål.

Himmelen åpnet seg fullstendig og et grått og regnvått trondheimsvær lagde en nitrist ramme rundt kampen, men på banen var det alt annet enn kjedelig.

Les også

  1. Odd nærmer seg Rosenborg etter Vålerenga-tabbe

  2. RBK-stjernen spiller med avrevet leddbånd

Utvist etter tolv minutter

Ørn fortsatte trykket og etter tolv minutter raidet Guro Reiten opp på venstresiden da hun ble feid ned i bakken av Frida Berg Lyshoel og sistnevnte ble utvist før det var gått et kvarter av kampen.

Frisparket gjorde vondt til verre for Vålerenga, da Tina Fremo banket inn frisparket via beinet til Clausen og med en spiller mer på banen hadde begge Trondheims-Ørns midtstoppere lagt et godt grunnlag for hjemmeseier med 2-0 tidlig i kampen.

Men Clausen var ikke ferdig der. Bare fem minutter senere ble hun spilt fri på en overgang og vippet enkelt ballen forbi VIF-keeper Josefine Ervik. 3-0 og tre scoringer av midtstoppere etter 20 minutter!

Reiten-show

Den ledelsen skulle Maria Olsvik økt etter halvtimen da hun fikk avslutte en ny Ørn-overgang. Reiten slapp ballen perfekt ut til venstre og vips så var indreløperen helt alene med Vålerenga-keeperen. Olsvik fikk ballen forbi gjestenes sisteskanse, men ballen spratt i stolpen og ut.

Ett lag på banen på Ranheim søndag kveld og fem minutter før sidebytte økte Guro Reiten til 4-0 på hodet og sørget for en siste kalddusj før pause for gjestene fra Oslo.

Adskillig roligere etter pause, selv om innleggene hadde hyppige avganger gjennom Vålerenga-feltet, var verken Fremo, Lisa-Marie Karlseng Utland eller bursdagsbarnet Oda Bolkan Fugelsnes hvasse nok da sjansen bød seg.

Kjørte over Enga

Riktignok trillet Karlseng Utland enkelt ballen i åpent mål på bakre stolpe etter et innlegg tjue minutter før full tid, men da ble angrepsspilleren korrekt avblåst for offside.

Det femte målet skulle likevel komme bare minutter senere. Reiten scoret sitt andre da hun bredsidet inn et innlegg etter klabb og babb. Via en Vålerenga-spiller på streken kriget hun inn 5-0 og kunne liggende notere seg for sitt andre mål for kvelden.

Da jaktet midtbanestrategen hat-trick og det tok hun bare fire minutter å ferdigstille det. På et nydelig langskudd fra høyresiden banket hun inn sitt tredje for kvelden og med det hadde hun lagt på til 6-0 tolv minutter før full tid. Det jubelbrølet kunne hele Ranheim høre.

Trondheims-Ørn var ikke helt ferdig enda og ett minutt på overtid fastsatte Karlseng Utland sluttresultatet til 7-0. Det var kampens siste spark på ballen.

Tre poeng gjør at trønderne fortsatt er trygge som banken i bunnstriden og 7-0-seieren gjør at den tidligere så svake målforskjellen nå er nede i minus tre. Det kan være greit å ha med seg i en jevn affære midt på tabellen foran høstinnspurten.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»:

Les mer om

  1. Trondheims-Ørn
  2. Vålerenga kvinner