Fotball

- Jeg spurte meg selv: «Kan jeg takle dette?»

Ronny Deila sier at overgangen fra Strømsgodset til Celtic var som å gå rett fra første til tiende klasse

Ronny Deila har hatt en svært variabel høst som Celtic-manager. Her fra bortekampen mot Dundee United 21. desember, der Celtic gikk på et overraskende 1-2-tap.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Romjulen er en tid for refleksjon, og selv om Ronny Deila tester seg mot det tøffe juleprogrammet i skotsk fotball i disse dager, får nordmannen også tid til å se tilbake på sine første måneder i storklubben Celtic.

Nå har Deila stilt opp i et juleintervju med storavisen The Scotsman. 39-åringen forteller om overgangen fra Strømsgodset og Marienlyst til Celtic, noe han sammenligner med «å gå rett fra første klasse til tiende klasse på skolen».

— Jeg spurte meg selv: Kan jeg takle dette? Er jeg sterk nok mentalt til å håndtere dette? Hva er det jeg begir meg ut på? Det var et enormt steg. Du må være veldig rolig og jobbe på riktig måte, og du må ha ferdighetene til å gjøre det, sier Deila.

Røk ut av Champions League to ganger

Sesongen har ikke bare gått på skinner for Celtic og Deila. Den skotske storklubben mislyktes i Champions League-kvalifiseringen to ganger.

Først ble de slått ut av Henning Bergs Legia Warszawa. Når Legia så ble kastet ut av turneringen, fikk Celtic en ny mulighet mot slovenske Maribor. Der røk Deila og co. nok en gang.

Les også

Celtic klarte ikke å score mot bunnlaget

I ligacupen venter et svært interessant oppgjør mot erkerival Rangers i ligacupen. I serien leder Celtic med fem poeng, etter gårsdagens skuffende 0-0-kamp mot bunnlaget Ross County. Deilas menn står med 39 poeng, ni færre enn laget hadde etter like mange kamper forrige sesong.

Deila mener lagets nivå er mellom 50 og 70 prosent av det han ønsker.

— I alle lagene jeg har trent har det vært bra det første året, men enda bedre det andre og tredje året. Det er det jeg ønsker å gjøre her også.

Råd til Ødegaard

Deila blir også spurt om muligheten for å hente Martin Ødegaard til Celtic, et tema som har vært tatt opp i skotske aviser flere ganger denne høsten.

Den norske 16-åringen skal være ønsket av flere av Europas største klubber. Deila var imidlertid Ødegaards første førstelagstrener, og Celtic-treneren tror det kan være en faktor som kan få Ødegaard til å vurdere den skotske storklubben.

"Hele" Europa vil hente Martin Ødegaard, inkludert Ronny Deilas Celtic.

— Han vet at jeg prøver å utvikle spillere, han har sett det. Han fikk sin debut for Strømsgodset da han var 15 år og to måneder, så han vet at han får en sjanse her dersom han er god nok, at han vil trene med og være en del av førstelaget. Det tror jeg ikke han vil få i Barcelona, sier Deila, vel vitende om at Ødegaard har vært på besøk i den katalanske storklubben.- Å gå fra Strømsgodset til Barcelona vil være for mye, tror jeg. Det vil være en veldig stor sjanse å ta. Kanskje det er bedre å ta små skritt og tenke på spilletid.

Les også

Deila vil hente Ødegaard til Celtic

Deila har tidligere fortalt skotske aviser at han har et godt forhold til Martin Ødegaards far Hans Erik, som fungerer som sønnens rådgiver, og dermed er en svært viktig mann i 16-åringens klubbvalg.

 1. Les også

  Deila ber spillerne kun konsentrere seg om Celtic

 2. Les også

  Ødegaard utsetter trolig klubbvalget til 2015

 3. Les også

  Deila: - Man kan aldri være klar for en sånn jobb

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Celtic FC
 4. Ronny Deila