Cardiff-eieren garanterer at Solskjær får bli

... men stiller krav om opprykk til Premier League.

TOMMEL OPP: Solskjær har fått beskjed om at han er Cardiffs manager neste sesong.
  • Fredrik Saltbones

Det er en stund siden det ble klart at Cardiff rykker ned. I går tapte manager Ole Gunnar Solskjær 1-2 mot Chelsea i det som blir hans sin siste Premier League-kamp på en god stund.

Den walisiske klubben endte helt nederst i ligaen, men eier Vincent Tan sier nå at det ikke har fått ham til å miste troen på sin manager.

— Ole ville fortsette, men jeg var usikker. Jeg har vært veldig opptatt, så har ikke fått snakket skikkelig med ham siden nedrykket ble klart, sier Tan, ifølte Wales Online.

Vincent Tan er en omstrid klubbeier.

Møte i 3,5 timerMen den malaysiske forretningsmannen, som også eier den bosniske fotballklubben FK Sarajevo, hadde lørdag et tre og en halv time langt møte med Solskjær. Der fikk nordmannen beskjed om at han fortsatt har tillit.

Tan stilte likevel et krav.

— Jeg sa til Ole at «jeg vil at du fortsetter, men du må få oss tilbake til Premier League». Jeg kommer til å hjelpe deg og støtte deg. Vi skal jobbe sammen for å få Cardiff City tilbake, sier Cardiff-eieren.

Da Solskjær overtok Cardiff i januar, lå laget over nedrykksstreken. Likevel legger klubbeieren all skyld for nedrykket på den tidligere manageren Malky Mackay, og Tan sier i intervjuet med Wales Online at «han var i ferd med å drepe klubben».

I går tok Ole Gunnar Solskjærs menn – med Mats Møller Dæhli fra start – ledelsen mot José Mourinhos Chelsea i siste serierunde i går, men to kjappe Chelsea-mål – signert Fernando Torres og André Schürrle – ødela og sørget for at det walisiske laget avsluttet Premier League-sesongen helt på bunnen av tabellen.

Solskjær: - Det blir forandringer

Etter kampen ble Solskjær bedt av TV 2 om å oppsummere sin første sesong som manager i England.

– Det har vært lærerikt. Mye hard jobbing og mye tenking og planlegging. Jeg har hatt det kjekt, selv om ingen liker å tape kamper og å rykke ned, sa Solskjær til TV 2.

Les også

Sikker på at Solskjær ikke får sparken

Vincent Tans krav om opprykk til Premier League allerede neste sesong, gjør at Solskjær mener han må forsterke troppen.— Det kommer til å bli forandringer. Vi må forsterke enkelte posisjoner, slik at vi blir klare til 9. august (når Premier League starter igjen, journ.anm), sier manageren til Wales Online.

Spillere kan være på vei inn og ut, og det er stor usikkerhet rundt om klubbens største stjerne Craig Bellamy vil bli med Cardiff ned til Championship.

— Vi har hatt noen samtaler med ham, og han har gitt beskjed om at han vil tenke over hva han ønsker, sier Cardiffs manager.

Nestleder i den norske supporterklubben til Cardiff, Thomas James, tror Solskjær må være i toppen allerede fra start neste sesong.

– Ligger de midt på tabellen til jul, tror jeg Ole Gunnar ligger litt tynt an. Men klubben er vant til å være i toppen av Championship. Nå må Ole Gunnar bare bli kjent med ligaen. Jeg tror han får det til, sier James til Aftenposten.