Fotball

Tromsøs nye stjerneskudd: - Jeg kunne blitt fisker

TIL-talentet Mikael Norø Ingebrigtsen (18) kunne hatt en helt annen karriere.

Mikael Norø Ingebrigtsen spiller etter alle solemerker fra start når TIL i dag møter Stabæk på Alfheim. Det blir hans første kamp fra start i eliteserien på hjemmebane.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

TILs unge stortalentet presenterte seg for alvor for Fotball-Norge da han søndag ble matchvinner med sin 1-0-scoring borte mot Aalesund. Forrige onsdag scoret han sitt første spillemål for TILs A-lag i cupen. Men hvem er han egentlig?

iTromsø møtte 18-åringen på kafé i sentrum i går et par timer etter at skole og siste trening før dagens oppgjør mot Stabæk var ferdig.

Les også

Skadet TIL-keeper må vente på comeback

Fire eksamener

Her har Mikael Norø Ingebrigtsen gitt Tromsø ledelsen i Ålesund.

Med ryggen til den ettermiddagstravle Storgata virker Norø Ingebrigtsen tilsynelatende upåvirket av alt oppstyret de siste dagene.Og hodet må være på rett plass for 18-åringen som i tillegg til toppfotball med TIL er midt i sluttspurten for å fullføre videregående skole på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Tromsø.

– Det er en hektisk tid med tre skriftlige og en muntlig eksamen i mai i tillegg til masse kamper med TIL. Lærerne på NTG hjelper meg med å få skolehverdagen til å gå opp. Jeg hadde ikke kommet meg igjennom uten dem, sier Norø Ingebrigtsen, som har planlagt å ta idrett— og fysioterapeut-studiet til høsten på universitetet.

– Det blir nok en time eller to med lesing på formiddagen foran Stabæk-kampen, men jeg skal være klar til å spille kamp om jeg får tillit, sier Ingebrigtsen.

Les også

Mikael Norø Ingebrigtsen, den nye favoritten

Fotballfri sone

For utenfor banen har han også tatt andre grep. Et samarbeid med agent Mike Kjølø og Keypass AS er inngått, og det betyr at han nå har profesjonell hjelp mot sin videre karriere.

– Han henvendte seg til meg etter at vi var på La Manga, og sammen med pappa ble vi enige om et samarbeid. Det er jeg meget fornøyd med, sier Norø Ingebrigtsen, som bor hjemme hos mamma Siv Norø Salvesen på Fagereng.

I motsetning til mange andre fotballspillere prøver Norø Ingebrigtsen å ha frisone fra fotballen når det er mulig. Der kommer spesielt kjæresten Runa Woll Reinholdtsen (16) inn i bildet.

– Å koble av sammen med henne er perfekt. Når vi er sammen tenker jeg nesten ikke på fotball. Å tenke 24 timer i døgnet på fotball er tungt, og for meg er det godt å koble av når det er mulig, sier Norø Ingebrigtsen, som har en annen hobby han brenner for.

– Jeg hadde kanskje blitt fisker om jeg ikke hadde blitt fotballspiller. Ofte er jeg på Hella for å teste fiskelykken. I tillegg har familien hytte på i Malangen og i Dåfjord, og der er det mange fiskemuligheter, sier kantspilleren.

Roser Nergård

Gjennom vinteren har han flere ganger i uka hatt samtaler med Vegard Nergård, TILs mentale trener. Det har vært viktig for å være forberedt på sesongen.

– Han har hjulpet meg mye mentalt. Det har nesten gjort alt for meg. Han har ofte poengtert at jeg må tro på meg selv, og vise hva jeg er god for, sier Norø Ingebrigtsen som poengterer at også «mamma og pappa har vært viktige på veien».

Dropper russetiden

Som siste års videregående elev vil de fleste jevnaldrende i disse dager ikle seg russedressen for to ukers feiring.

– Jeg blir ikke russ. Det bruker jeg ikke tid på. Tippeliga og skolen er det som står i hodet mitt nå, sier 18-åringen.

– Føler du at du mister noe på veien gjennom ikke å være med på russetiden?

– Nei, Jeg trives mye bedre på fotballbanen, så får jeg være der, er det som teller, svarer han kontant.

Les også

 1. TIL-legende om stjerneskuddet: - At han er bygutt skaper identitet og tilhørighet

 2. Fem ting vi lærte av Aalesund - Tromsø

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Mikael Ingebrigtsen