Fotball

Klepp straffet seg selv

Klepp kunne tatt en meget sterk borteseier mot Kolbotn lørdag, men en uheldig Lena Soleng Hansen satte ballen i eget mål og rotet bort Klepps ledelse.

UAVGJORT: Klepp rotet bort ledelsen mot Kolbotn (arkivfoto).

  • Charlotte Mæland

Kolbotn – Klepp 1-1

Kolbotn er et av Toppseriens tøffeste lag å møte på hjemmebane. I fjor havnet laget på en fjerde plass og avga bare poeng i to kamper på hjemmebane i hele 2014. Men i år har Klepp fått en knallstart på årets sesong, og tuktet Kolbotn fra første stund. Etter bare ti minutter førte Maria Thorisdottir Klepp opp i ledelsen.

– Det er det fineste målet jeg noen gang har scoret. Hege legger ballen ut til meg på 25 meter og da er det bare for meg å klinke til. Så går den rett i vinkelen og det er rett og slett et herlig syn. Det smakte godt, forteller målscoreren.

Kommunikasjonssvikt

Men gleden over scoringen ble kortvarig for Thorisdottir og resten av Klepp-jentene. Etter 17. Minutter skjedde nemlig det som ikke skal skje. Lena Soleng Hansen er alene med ballen, snur seg og skal legge igjen til keeper Oda Maria Bogstad, sender av gårde en dårlig ball mens Bogstad er i ubalanse. Like bak ligger Kolbotn og lukter, og i ubalanse klarer ikke Bogstad få feid ballen unna.

– Det er kommunikasjonssvikt mellom dem og det føles surt at vi ikke klarte å vinne. Ut fra kampbildet føles dette som et tap. Men et poeng er bedre enn ingenting, sier Thorisdottir.

Klepp står med ti poeng på fire kamper og har fått en pangstart på sesongen. Man må flere år tilbake i tid for å finne en lignende åpning om en ser på motstanderne. Thorisdottir forklarer det med at stemningen i laget er helt spesiell for tiden.

– Det er en annen atmosfære i dette laget vi har nå enn det har vært på lenge. Alle har troen på det vi holder på med, det er mye mer energi i laget enn noen gang og når alle er der og føler det samme så blir vi og mye bedre sammen.

Skal gi Stabæk kamp

Hun er ikke redd for at Klepp-damene skal falle sammen med det første, til tross for at det er Stabæk som står på motsatt banehalvdel neste serierunde.

– Vi har et tett kapprogram fremover, men vi skal være flinke til å konsentrere oss om det vi skal gjøre og ikke minst ta en kamp om gangen. Nå er det Stabæk vi konsentrerer oss om og vi skal virkelig gi dem kamp når de kommer på besøk.

Klepp stod for en real bragd forrige sesong da de holdt Stabæk til 3-2 på Klepp stadion i fjor. Thorisdottir var ikke med på kampen, men ser ingen grunn til at Klepp ikke skal klare å gjøre det samme også i år.

– Jeg har stor tro på at vi klarer å gjenskape det vi gjorde i fjor mot dem. Er alle man på skal de få slite mot oss på Klepp, og som jeg sa, vi skal virkelig gi dem en kamp.

  1. Les også

    Jentelaget tapte 1-25, nå hylles treneren etter rørende Facebook-innlegg

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Kolbotn IL
  3. Klepp IL