Kroatias største stjerne starter mot Norge

Kroatias største stjerne er klar, men landslagssjefen lurte også på hvordan det ligger an med Norges fotballkomet.

Niko Kovac kan stille med et svært godt lag mot Norge.
  • 100% Sport

Dermed blir det etter alt å dømme et helt toppet Kroatia som møter Norge i EM-kvalifiseringskamp lørdag. De 11 mest brukte spillerne så langt i kvalifiseringen ventes å spille fra start.

Modric har vært lenge ute med skade og medgir at han ikke er i sin beste form.

— Jeg ønsker å spille, men avgjørelsen vil bli tatt etter en samtale med treneren. Jeg er ikke i optimal form, men jeg er i bedring, og jeg ønsker å bidra, sa Modric til fredagsutgaven av sportsavisen SN (sportske novosti).

— Når du ikke har spilt på fire måneder, mangler du kamprytme. Jeg tror det er bedre å starte med ham. Da kan jeg bytte ham ut om det ikke fungerer, sa Kovac.

Med Modric fra start blir trolig dette Kroatias lag (4-3-1-2): Danijel Subasic - Darijo Srna, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Danijel Pranjic - Marcelo Brozovic, Luka Modric, Ivan Perisic - Ivan Rakitic - Ivica Olic, Mario Mandzukic.

— Alt er klart. Vi trenger ikke å eksperimentere. Vi har mange kvalitetsspillere, sa Kovac.

Om Modric får problemer, trekker SN fram to alternativer: Mest sannsynlig faller Rakitic tilbake i rollen til Modric, mens Andrej Kramaric rykker inn i laget i «tierrollen» som hengende spiss. Et mer defensivt alternativ er å beholde Rakitic som hengende spiss og hente inn Milan Badelj på Modrics plass.

Den mest nærliggende Modric-erstatteren, Mateo Kovacic er uaktuell på grunn av skade. Det bekreftet Kovac på pressekonferansen. Fra før var Liverpool-stopper Dejan Lovren ute av troppen med skade.

Spurte om Ødegaard

Kroatias landslagssjef Niko Kovac spurte norske journalister om Martin Ødegaard kommer til å spille fra start i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.

– Selvsagt har jeg fulgt ham, som alle andre. Han er et talent, som vår egen Alen Halilovic (Barcelona). Det er derfor han signerte for en stor klubb. Jeg vet ikke om han kommer til å spille. Om du vet det så vær så snill å fortelle det, sa Kovac med glimt i øyet til VGs journalist som spurte ham om Ødegaard.

– Han er en spiller med god kvalitet. Han har et godt venstrebein og god teknikk, men han må fortsatt utvikle seg. Jeg er sikker på at han kan bli en stjerne i europeisk fotball og også for Real Madrid, fortsatte Kovac om Ødegaard.

Les også

Høgmos hårete mål mot Kroatia: - Vi skal diktere kampen

Les også

Bare fem spillere er igjen: - Det har vært en stor omveltning

Les også

Derfor er Norge sjanseløse mot Kroatia

Nøye

Kroatias landslagssjef tok gjerne spørsmål fra norske journalister, men på utmerket engelsk forklarte han at han ville svare på kroatisk.

– Min engelsk er OK, men jeg er mye bedre i kroatisk, sa han.

Dermed måtte Kroatias pressesjef oversette svarene til engelsk.

Kovac har studert Norge nøye og sa at han har sett seks kamper, deriblant alle fire i EM-kvalifiseringen.

– Deres perspektiv har endret seg veldig siden de ikke kvalifiserte seg til forrige VM. De er veldig disiplinerte og godt organisert. De har ingen individuell stjerne, om vi ser bort fra Ødegaard, men hele laget jobber for hverandre, sa han.

Venner

Han sa at han er usikker på hvordan Norge vil framstå lørdag, men at han håper å se et offensivt norsk lag som avgir rom bakover.

Kovac kjenner Per-Mathias Høgmo godt etter at de møttes da begge fulgte Bayern Münchens treningsleir i Qatar i januar.

– Han er en gentleman, og vi hadde det hyggelig. Lørdag er vi rivaler i 90 minutter, men jeg håper at vi er venner både før og etter kampen, sa han.