Louis van Gaal mener: Dette er forskjellen på Mourinho og Solskjær

I et stort intervju med BBC sier Louis van Gaal at måten Manchester United spiller på nå ikke er lik måten de spilte på under Sir Alex Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær ryktes å være nær å få jobben permanent som Manchester United-trener. Her fra United-PSG.

– Treneren etter meg (José Mourinho) endret spillestil til å parkere bussen og satse på kontringer. Nå er det en ny trener som parkerer bussen og satser på kontringer. Forskjellen på Mourinho og (Ole Gunnar) Solskjær er at Solskjær vinner.

Det sier Louis van Gaal i et åpenhjertig og stort intervju med BBC, der han forteller om alt fra sin egen Manchester United-karriere, hvem han tror vinner Champions League, til hva han syntes om ansettelsen av Solskjær.

67-åringen var Manchester United-manager fra 2014 frem til han fikk sparken i 2016. Han endte kun opp med ett trofé med klubben – FA-cupen i 2016 da de slo Crystal Palace etter ekstraomganger.

Les også

Sveriges Manchester United-stjerne roser Solskjær: – Man lytter alltid når han snakker

Louis van Gaal som United-manager.

Har gitt seg

I starten av mars ga han seg offisielt som trener. Han kan se tilbake på treneropphold i Barcelona, Bayern München, Manchester United og som landslagstrener for Nederland i fotball-VM i 2014, der nederlenderne tok bronse.

Selv om han har gitt seg som trener, som han selv gir uttrykk for, følger han fortsatt gamleklubben fra Manchester tett.

Les også

United-stjerne hyller Solskjær: – Selvsagt vil vi at han skal bli

– Jeg er jo ikke der, men det ser ut til å ha skjedd noe. Atmosfæren synes å være bedre. I tillegg spiller Paul Pogba nå på en plass hvor han er mye viktigere, sier Van Gaal, og fortsetter:

– Men måten United spiller på nå er ikke måten de spilte på da Ferguson var der. Nå legger de vekt på det defensive, samt kontringer. De kan vinne Champions League fordi de er veldig vanskelig å slå, som – uansett om du liker å høre det eller ikke – er et resultat av Mourinho.

(©NTB)