Chibuike senket Start

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296276"> <strong>RBK — Start 4-1:</strong></a> Det lukter ny dynamitt på Lerkendal etter Chibuike-trippelen mot Start</p>

  • Nils Christian Mangelrød

Start-trener Mons Ivar Mjelde mente han hadde sett sult hos Start-spillerne i det siste. Det var tendenser i starten av kampen, men det ble definitivt tungt da Rosenborg satte trøkk på, ført an ved John Chibuike som endelig kunne vise seg frem på Lerkendal. Og for en hjemmedebut det var for Chibuike. Nigerianeren ble et mareritt for Start.

Rade Prica har vært sesongens klart beste målscorer hos RBK, men i dag spilte han tilrettelegger for sin nye kollega. Nigerianeren gjorde kampen til et mareritt for Starts forsvarsrekke gang på gang.

1-0 ble servert Chibuike fra Rade Prica og Chibuike var kald da han rundet Alexander Lund Hansen og startet sin tremålskveld. For det var langt mer i vente fra det nye offensive våpenet til Rosenborg.

2-0 lignet nesten den første scoringen. Igjen var det Rade Prica som på nydelig vis var tilrettelegger da han vendte og tredde gjennom Chibuike som ikke gjorde noen feil alene mot Start-keeperen.

SCORET TRE MÅL: John Chibuike setter ballen bak tidligere RBK-er Alexander Lund Hansen. (Foto: Kim Nygård)

Men Chibuike gjorde også langt mer enn å score mål da han stadig var en trussel mot Starts forsvarsrekke.

Spesielt dribleraidet etter en times spill kunne blitt en klassiker. Chibuike vendte av Gudmundsson nesten midt på banen og førte den tvers gjennom det svake Start-forsvaret inne i 16-meteren. Det var bare et siste touch som manglet for å krone verket da ballen spratt da han skulle avslutte.

Start hevet seg i en kort periode, noe som også førte til scoring da Ole Martin Årst satte ballen bak Daniel Örlund på et lavt innlegg fra Børufsen.

Men Rosenborg kunne ikke slått mer nådeløst tilbake. Bare minuttet senere lå ballen i nettet etter at også Markus Henriksen hadde entret målscorerlisten.

Statistikksenter Eliteserien:

Men Henriksen havnet uansett i skyggen av kveldens mann. For Chibuike viste også at han kunne avslutte på hodet da han kontant satte inn ballen på frisparket til Dockal i det 77. minutt.

Da han så ble tatt av banen noen minutter senere reiste publikum på Lerkendal seg fra plassene og applauderte kongen av kampen. 4-1 viste at det aldri var tvil i kveld. Rosenborg var solide samtidig som Start var svake. Og Lerkendal har fått en ny favoritt.

Se intervju med Rade Prica:

svp://98851?view=ap

Rade Prica Se intervju med Jan Jönsson:

svp://98853?view=ap

Jan Jönsson

svp://98850?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk