Fotball

RBK er serieleder etter drømmemål av Trondsen og Jensen

En vakker kontring i ekte RBK-ånd og et langskudd fra Anders Trondsen senket Ranheim på Extra Arena.

DRØMMEMÅL: Anders Trondsen banket til fra 30 meter med venstreslegga. Det resulterte i nettsus. Her feirer han med lagkameratene.
  • Robin Andersen

RANHEIM-ROSENBORG 1–3:

EXTRA ARENA: Lørdag kveld var det duket for sesongens største kamp sett med Ranheim-øyne:

Hjemmekamp mot Rosenborg på Extra Arena foran fulle tribuner, og med helt nytt kunstgressdekke.

Mange hadde høye forhåpninger til kampen, og lagene leverte virkelig varene.

Hjemmefansen drømte om å slå RBK på helt nytt kunstgressdekke før kampen, men det var gjestene som kunne smile bredest til slutt. RBK vant oppgjøret fortjent 3–1.

Vakker kontring

Kampen åpnet med et RBK som tok kommando og styrte oppgjøret, kom scoringen etter 12 minutter spilt.

Etter en god Ranheim-mulighet, der Ranheim-spiss Michael Karlsens skuddforsøk ble blokkert, fikk RBK en gyllen kontringsmulighet.

TOK LEDELSEN: Rosenborg scoret allerede etter 12 minutter spilt etter en strålende kontring. Her feirer spillerne målet.

Det var også en kontring av ekte 90-tallskvalitet: Jensen kjapt ut til Nicklas Bendtner, dansken førte ballen litt før han sendte den til Alexander Søderlund. Spissen la den inn perfekt til kaptein Jensen, som styrte ballen i hjørnet bak Ranheim-keeper Even Barli på førsteberøring.

Drømmetreff

En fantastisk kontring av de sorte og hvite, men RBK var ikke ferdigscoret i 1. omgang.

Snaue halvtimen spilt på Extra Arena og RBK småspilte seg fram og tilbake på venstresiden. TIl slutt havnet ballen hos Anders Trondsen på rundt 30 meter, som uten tilfart banket til med venstreslegga. Midtbanespilleren fikk drømmetreff og kula gikk via labben til keeper Barli, i tverliggeren og ned i nettmaskene.

To fantastiske scoringer av RBK - på hver sin måte.

Hjemmelaget slo tilbake

Men de blåkledde fra Fjæra hadde på ingen måte tenkt å gi opp og la seg bli herjet med av storebror, for 10 minutter etter 2–0 var reduseringen et faktum.

Erik Tønne mottok ballen på venstresiden og dro seg innover i banen. Han spilte et lekkert veggspill med Reginiussen, fikk tilbake ballen i feltet og vippet den over André Hansen.

REDUSERING: Mads Reginiussen (nummer syv) og Erik Tønne feirer 1–2-målet med en high five.

Lekent gjort av duoen, men kanskje mest av Reginiussen. På scoringen dro han med seg storebror ut av posisjon, noe som åpnet et hav av rom i boksen.

Vanvittige sjanser

Rett etter 1–2-målet fikk RBK en rekke eventyrlige muligheter til å øke ledelsen. En Mike Jensen i fyr og flamme i sin nye offensive rolle kom til en haug av sjanser, men brant samtlige.

Først fikk han skutt fra rundt ni meter, men Barli var med på notene. Noen minutter senere løp han igjennom, men igjen stoppet Ranheim-keeperen forsøket. Helt på tampen av omgangen ble en langpasning spilt i bakrom til RBK-kapteinen, som skjøt ballen i tverliggeren og ut av målet fra spiss vinkel.

Dermed sto det 2–1 til pause på Extra Arena, en omgang som RBK dominerte fullstendig.

FYR OG FLAMME: Mike Jensen var brennhet i 1. omgang. Her i duell med Ranheim-back Alexander Foosnæs.

Jaktet utligning

Men etter noen velvalgte ord fra trener Svein Maalen var Ranheim klar til å plukke opp hansken i 2. omgang og ta med seg poeng fra oppgjøret. Ingen enkel oppgave, all den tid Rosenborg virket å være på stasjon.

Ranheim-spillerne prøvde å spille seg til muligheter, uten å lykkes i altfor stor grad. Gjestene sto kompakt i forsvar og med bauta Tore Reginiussen stanget RBK det meste unna.

Ikke før 65 minutter fikk Ranheim en stor mulighet. Kristoffer Løkberg ble spilt fri i boks, og etter et pent mottak prøvde den kommende Brann-spilleren og vippe ballen over keeperen. Hansen kom seirende ut av duellen, og holdt ballen i fast grep.

Debuterte mot tidligere lagkamerater

Det var det siste Løkberg gjorde i oppgjøret, før han ble byttet ut for debutant Magnus Stamnestrø, som signerte for Ranheim fra RBK i dette overgangsvinduet.

Neste store mulighet for Ranheim kom etter 70 minutter. Daniel Kvande slo en strøken langpasning i bakrom til Erik Tønne. Kantspilleren prøvde en frekk chip over Hansen i buret, men keeperen lot seg ikke lure og holdt ballen.

DEBUT: Magnus Stamnestrø debuterte mot sin tidligere klubb.

Det var en gigantisk mulighet, men dessverre for Ranheim ble det ikke nettkjenning.

RBK tok styringen etter Tønne-sjansen og fikk frispark fra rundt 20 meter. Levi testet frisparkfoten og traff meget godt. Forsøket slo Barli opp i tverliggeren, men nedfallsfrukten skled Lundemo inn i det tommet buret. Dermed 3–1 til RBK og spikeren i kista.

Kampen endte 3–1 og en svært fortjent seier til storebror mot lillebror.

Les mer om

  1. Nicklas Bendtner
  2. Anders Trondsen
  3. Mike Jensen
  4. Tore Reginiussen