Fotball

Kan tjene 300 mill.: Bjørnebye lover at RBK ikke skal miste hodet

Den sportslige lederen mener klubben må tenke edruelig, selv om de kan få inn mange millioner i kveld.

EDRUELIG: Selv om Rosenborg kan i beste fall tjene opp mot 300 millioner, skal de fortsatt tenke gass og brems. Her er Tove Moe Dyrhaug, Trond Alstad, Kåre Ingebrigtsen og Stig Inge Bjørnebye på Kypros mandag kveld.
  • Adrian A. Aagesen

Nikosia: Dersom Rosenborg vinner kveldens kamp mot Apoel er klubben garantert sikret nye 50 millioner. Da er de også videre til mesterliga-playoff. Vinner de også den kampen, kan de få 113 millioner i pengepremier. Tv-potten fra et gruppespill i Mesterligaen kan være verdt opp mot 140 millioner for serielederne.

I tillegg kommer billettinntekter.

Les også

Den enorme millionforskjellen

Til sammen kan klubben i beste fall tjene rundt 300 millioner dersom alt går bra. Stig Inge Bjørnebye lover dog at de ikke skal miste hodet dersom Rosenborg får så mye penger på bok.

— Det er stor forskjell på økonomien om man kommer inn i Europa eller ikke. Det betyr ikke at vi skal miste hodet bare fordi vi kan få mer penger, sier Bjørnebye til adressa.no.

Gass og brems

Da Rosenborg signerte Adam Larsen Kwarasey sa Bjørnebye at klubben ikke må frykte å bli gode. Det betyr dog ikke at det eventuelt enorme beløpet de tjener skal brukes opp.

— Vi tenker både gass og brems. Økonomi påvirker alt, men vi må tenke edruelig og ha en plan på hva vi gjør. Vi jobber hver dag med å bli god, fortsetter han.

Han avviser at en seier i kveld vil være avgjørende for hvilke spillere klubben ønsker å forsterke med.

— Vi er veldig fornøyde med kvaliteten vi har nå. Vi jobber med det vi har og har ikke tenkt å skifte ut troppen bare fordi vi kan få penger, sier den sportslige lederen videre.

Europa-spill ikke avgjørende

Og for å snu på det – så tror han heller ikke manglende Europa-spill betyr at spillere vil bort fra klubben.

— Det mest logiske ville vært det motsatte. Europa-spill er et utstillingsvindu, så jeg tror ikke det heller blir avgjørende, forteller Bjørnebye.

— Men spillere vil jo delta i Europa.

— Ja. Samtlige spillere i Rosenborg har en ambisjon om å spille på et høyere nivå enn i Norge. Den ambisjonen tror jeg alle har.

Gode nok

Rosenborg har et brukbart utgangspunkt før kveldens oppgjør. Bruttern har lovet det trønderske publikummet at RBK kommer til å score mål i Nikosia. Dermed mener han at bortemålet kypriotene fikk på Lerkendal ikke blir avgjørende.

Les også

Bruttern lover mål på Kypros: - Spørsmålet er bare hvor mange

Det samme gjorde han på gårsdagens pressekonferanse.

— Slik det ligger an nå, har vi et godt utgangspunkt for å få overganger. Vi er gode nok til å kvalifisere oss til Mesterligaen, sa Ingebrigtsen i går kveld.

Kampen kan du følge direkte på adressa.no sin livechat.

Les mer om

  1. Champions League