Haaland får trøye nummer ni: – En drøm som går i oppfyllelse

Erling Braut Haaland (21) tar over nummeret til Gabriel Jesus i Manchester City.

FÅR «NIEREN»: Erling Braut Haaland skal spille med nummer ni på ryggen for Manchester City de neste årene.

Det bekrefter Manchester City på sine hjemmesider.

– Jeg er glad for å ha fått nummer ni. Det har vært en del av historien min de siste to årene, både på klubbnivå og på landslaget. Jeg ser frem til å fortsette med det i City. Det er en trøye som alle spisser ønsker. Å kunne ikle meg den i en av verdens beste klubber, er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente med å begynne, sier Haaland i en uttalelse gjengitt av The Mirror.

Det var Gabriel Jesus som hadde trøyenummeret forrige sesong, men brasilianeren har meldt overgang til Arsenal. Derfor sto «nieren» ledig.

Ikke alle de tidligere Manchester City-nierne har hatt like stor suksess med nummer ni-drakten: Valeri Bojinov, Emmanuel Adebayor, Alvaro Negredo, Nolito og nevnte Jesus er de siste fem som har båret det ikoniske nummeret.

Haaland spilte også med nummer ni for Borussia Dortmund. Alexander Sørloth ga bort nummeret til Haaland på landslaget tidligere i år.

– Bakgrunnen for det er at det er et stort ønske og en stor kommersiell bit i det. Det i kombinasjon gjør at det har blitt noen rokader. Sørloth har frivillig fått et ett-tall foran nieren sin, også har Erling fått nummer ni, sa Ståle Solbakken til TV 2 om hvorfor han fikk nummeret på landslaget i mars.

Nordmannen og resten av Citys sommersigneringer presenteres for fansen i morgen.

– Jeg håper at fansen ser like mye frem til det som vi gjør. Det blir flott å samles med guttene på stadion for første gang og å få muligheten til å bli introdusert for fansen, sier Haaland.

Haaland debuterer trolig i treningskampen mot meksikanske Club America natt til 21. juli. Kampen ser du live på VG+ Sport.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk