HamKams sportssjef hevder Rekdal nektet å takke ham for kampen etter uavgjortdrama

HAMAR (VG) (HamKam – Rosenborg 1–1) Kristian Eriksen (26) stanget inn en uhyre fortjent utligning mot gamletrener Kjetil Rekdal. Etterpå ville ikke Rosenborg-treneren takke sin gamle HamKam-kollega for kampen.

– Han ville ikke ta meg i hånden. Jeg prøvde å takke for kampen. Jeg aner ikke hvorfor, sier HamKam-sportssjef Espen Olsen til VG.

Han hadde samme jobb under Rekdals halvannet år som trener i klubben og har også hatt Rekdals sønn Niklas som spiller i HamKam.

– Hvordan vil du beskrive ditt forhold til Rekdal?

– Bra, fra min side. Vi jobbet godt sammen og trivdes sammen da vi var på samme lag, sier Olsen.

– Ingenting spesielt, sier Rekdal til VG om situasjonen ute på Briskebys kunstgress etter søndagens 1–1-match var blåst av.

– Hva sa dere til hverandre?

– Ingenting spesielt, gjentar Rekdal.

Returen hans til Briskeby, der Rekdal før søndag sto med åtte strake seirer som trener, ble aldri som han ønsket seg. Ingen syntes det var ufortjent da Rosenborg-jaktede Kristian Eriksen sikret sesongens femte uavgjorte for HamKam med sitt heademål etter 69 minutter.

Da hadde først lagkamerat Jonas Enkerud sett ut som Tore André Flo for 25 år siden: Kamma-angriperen snurret rundt med Vebjørn Hoff nede på dødlinjen, slo en tunnel og hælsparket Amin Nouri i innleggsposisjon fra venstre.

I den påfølgende aksjonen beviste Eriksen hvorfor hans tidligere trener Rekdal – litt overraskende for enkelte – ønsket å hente ham for rundt fem millioner kroner før seriestart. Det hadde HamKam-yndlingen også gjort hele kampen, men Eriksen virket ikke å ofre Rosenborg-spill en tanke der han umiddelbart løp inn i HamKam-fansen for å feire ett poeng.

– Jeg fikk til en bra heading. Det var deilig det. HamKam betyr masse for meg, sier Eriksen til VG.

Etter kampen ble han gratulert for scoringen av Rekdal, som på sin side var meget irritert over det han fikk se fra eget lag. Akkurat som i bortekampene mot Sarpsborg (1–1) og Strømsgodset (0–3) kom ikke Rosenborg i gang.

– En elendig prestasjon. Vi har litt tak på det etter pausen, ellers klarer vi ikke å etablere noe spill. Vi blir kriget med. En veldig svak prestasjon, sier Rekdal til Discovery+.

Overfor VG har ikke Rosenborg-treneren noe godt svar på hvorfor det ble en prestasjon han var såpass lite fornøyd med:

– Det var tynn suppe. Vi ble trykket bakover og herjet med i store perioder. Det var et heldig poeng, sier Rekdal til VG.

At det nettopp var Eriksen som hindret tre poeng i Briskeby-comebacket, var ikke noe Rekdal brydde seg noe om.

– Det har ikke noe betydning. Om vi hadde scoret selvmål, så hadde det ikke hatt noe betydning, sier han og legger til at Eriksen «er en god spiller».

Før avspark hadde den tidligere Kamma-sjefen, sammen med eks-Kameratene Geir Frigård og Sam Rogers, mottatt hver sin blomsterbukett og applaus, men to og en halv av de tre fulle Briskeby-tribunene skulle straks opp av stolene og heller få klappe for sine egne.

For de første 20 minuttene minnet om overkjørsel. Det så definitivt ikke ut som om det var HamKam som sist var i Obosligaen av disse to, der de var halvmeteren foran motstanderen på det som føltes som hver eneste duell og først på hver eneste ball. Og de brukte den også godt da de fikk tak i den.

Kristian Eriksen orkestrerte og satte fart, Aleksander Melgalvis spilte smart og kreativt, Jonas Enkerud var vanskelig å få has på, men ballen ville ikke inn.

På tribunen satt HamKam-patriot Ståle Solbakken og kunne idet minste trøste seg med at hans egen landslagskeeper André Hansen er i god form før Nations League-kampene om to uker. RBKs burvokter hindret Enkerud to ganger, først ved hjelp av stolpen, og sto også i veien på Eriksens volleyforsøk rett før pause.

Typisk nok var det et hardt presset Rosenborg som tok ledelsen, og like typisk var det fjorårets HamKam-stopper Sam Rogers som hamret inn en markkryper og doblet karrierens antall scoringer på Briskeby.

– Det var fint å være tilbake. Vi skulle gjerne fått med oss mer, men det var ikke den beste prestasjonen fra vår side, sier Rogers til VG.

2. omgang var mindre fartsfylt. Rekdals lag fikk flyttet opp laget og tok tempoet ned. Uten å skape sjanser. Derfor var det aldri ufortjent da Kristian Eriksen stanget inn utligningen etter 69 minutter.

– Det er ikke det nivået som vi har lyst å komme opp på. Vi er av en eller annen grunn et helt annet lag på bortebane enn hjemmebane. Det må vi få røsket opp i, sier Rekdal.

– Hadde vi utnyttet mulighetene våre hadde vi vunnet denne kampen klart, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til VG, før han understrekte at Rosenborg-keeper Hansen sto en meget god kamp.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk