Fotball

Stavanger Oilers ydmyket Storhamar – ble norgesmester for åttende gang

(Storhamar – Stavanger Oilers 2–5, 0–4 i kamper) Stavanger Oilers knuste Storhamar og sikret lagets åttende kongepokal.

  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Med fire av fire mulige seire mot Storhamar i NM-finalen kunne Stavanger Oilers løfte pokalen som bevis på deres bragd: De er norgesmestere i 2022.

– Jeg er stolt. Vi er gutter med knekte håndledd, ødelagte knær, avrevne leddbånd. Men vi kriger og vi gjør alt for å vinne, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til TV 2, som lover feiring i flere dager i Stavanger.

Storhamar-stjernen Patrick Thorsen var en skuffet mann etter tapet.

– Jeg vil gratulere Stavanger. De har spilt ekstremt bra, men vi har også gjort dem gode. Vi har ikke vært i nærheten av vårt potensial, sier han til kanalen.

Søndagens seier feide all tvil av isen: Oilers er Norges desidert beste lag denne sesongen. Rogalendingene ble seriemester tidligere i år og kan nå feire «The Double».

Oilers vant finalekampene 6-0, 2-1, 3–2 og 5–2. Den åttende tittelen gjør klubben til norsk ishockeys nest-mestvinnende gjennom historien, bare slått av Vålerenga. Forrige gang Oilers gikk til topps i NM var i 2017.

Oilers har vunnet åtte av de elleve siste norgesmesterskapene. Det ble ikke utdelt kongepokal i 2020 og 2021 på grunn av pandemien.

Styreleder Tore Christiansen var i fyr og flamme etter at gullet var sikret.

– Det er en våt drøm å stå foran Storhamar-fansen med gulldressen, sier han til TV 2.

– Hvordan blir feiringen?

– Det egner seg ikke å si på TV, men vi skal ha en «heidundrandes» fest.

– Dette betyr veldig mye, all «cred» til alle i klubben etter det vi har vært gjennom Med tøffe år, med covid og avlyste sluttspill. Nå har vi vunnet serien og NM, sier Christiansen.

Under søndagens kamp i CC Amfi var det imidlertid Storhamar som tok ledelsen allerede etter fire minutter. Eirik Østrem Salsten fant Eskild Bakke Olsen som sendte hjemmelaget i ledelsen.

Senere i samme periode utlignet Dan Kissel for Oilers og i andre periode snudde de kampen.

To minutter ut i perioden feide Steven Whitney inn rogalendingenes andre scoring, før Gregory Michael Mauldin økte til 3–1 helt på tampen av perioden. Ifølge TV 2s kommentatorer spilte 39-åringen sin 1000. kamp i karrieren og vant sin første profesjonelle tittel.

JUBEL: Superveteranen Greg Mauldin jubler for 3-1-scoringen mot Storhamar.

Gjestene begynte å øyne gullfest og med et praktfullt skudd fra André Bjelland Strandborg i siste periode kunne de nesten starte en tidlig feiring.

Oilers nektet å ta foten av gasspedalen, og syv minutter før slutt scoret Jarrett Taylor Burton 5–1. Erik Anders de La Rose reduserte til 5–2, men det ble ingenting mer enn et trøstemål.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Storhamar