Stavanger Oilers ydmyket Storhamar – ble norgesmester for åttende gang

(Storhamar – Stavanger Oilers 2–5, 0–4 i kamper) Stavanger Oilers knuste Storhamar og sikret lagets åttende kongepokal.

Med fire av fire mulige seire mot Storhamar i NM-finalen kunne Stavanger Oilers løfte pokalen som bevis på deres bragd: De er norgesmestere i 2022.

– Jeg er stolt. Vi er gutter med knekte håndledd, ødelagte knær, avrevne leddbånd. Men vi kriger og vi gjør alt for å vinne, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til TV 2, som lover feiring i flere dager i Stavanger.

Storhamar-stjernen Patrick Thorsen var en skuffet mann etter tapet.

– Jeg vil gratulere Stavanger. De har spilt ekstremt bra, men vi har også gjort dem gode. Vi har ikke vært i nærheten av vårt potensial, sier han til kanalen.

Søndagens seier feide all tvil av isen: Oilers er Norges desidert beste lag denne sesongen. Rogalendingene ble seriemester tidligere i år og kan nå feire «The Double».

Oilers vant finalekampene 6-0, 2-1, 3–2 og 5–2. Den åttende tittelen gjør klubben til norsk ishockeys nest-mestvinnende gjennom historien, bare slått av Vålerenga. Forrige gang Oilers gikk til topps i NM var i 2017.

Oilers har vunnet åtte av de elleve siste norgesmesterskapene. Det ble ikke utdelt kongepokal i 2020 og 2021 på grunn av pandemien.

Styreleder Tore Christiansen var i fyr og flamme etter at gullet var sikret.

– Det er en våt drøm å stå foran Storhamar-fansen med gulldressen, sier han til TV 2.

– Hvordan blir feiringen?

– Det egner seg ikke å si på TV, men vi skal ha en «heidundrandes» fest.

– Dette betyr veldig mye, all «cred» til alle i klubben etter det vi har vært gjennom Med tøffe år, med covid og avlyste sluttspill. Nå har vi vunnet serien og NM, sier Christiansen.

Under søndagens kamp i CC Amfi var det imidlertid Storhamar som tok ledelsen allerede etter fire minutter. Eirik Østrem Salsten fant Eskild Bakke Olsen som sendte hjemmelaget i ledelsen.

Senere i samme periode utlignet Dan Kissel for Oilers og i andre periode snudde de kampen.

To minutter ut i perioden feide Steven Whitney inn rogalendingenes andre scoring, før Gregory Michael Mauldin økte til 3–1 helt på tampen av perioden. Ifølge TV 2s kommentatorer spilte 39-åringen sin 1000. kamp i karrieren og vant sin første profesjonelle tittel.

JUBEL: Superveteranen Greg Mauldin jubler for 3-1-scoringen mot Storhamar.

Gjestene begynte å øyne gullfest og med et praktfullt skudd fra André Bjelland Strandborg i siste periode kunne de nesten starte en tidlig feiring.

Oilers nektet å ta foten av gasspedalen, og syv minutter før slutt scoret Jarrett Taylor Burton 5–1. Erik Anders de La Rose reduserte til 5–2, men det ble ingenting mer enn et trøstemål.