Fotball

Sportssjef Jonsson har sablet ned nye kolleger: – Mange vil elske å se meg mislykkes

VALLE (VG) TV-profilen Joacim Jonsson er Vålerengas nye sportssjef – og måtte svare på spørsmål om en voldsom tirade mot sine nye kolleger for to år siden.

NY SPORTSSJEF: Joacim Jonsson er klar som nye sportssjef for Vålerenga.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– I bunn er det aller viktigste kunnskapen, den er udiskutabel, men jeg vil skape et engasjement rundt. Jeg skjønner fallhøyden er stor og at mange vil elske å se meg mislykkes. Men jeg må si at jeg enda mer vil elske å lykkes, sier Jonsson på spørsmål om hvordan han skal forholde seg til hans tidligere tirader – og sier han først og fremst skal være «servitør» for trener Dag-Eilev Fagermo.

Som VG meldte mandag var Jonsson høyaktuell for rollen som ny sportssjef i Vålerenga, og tirsdag bekreftet klubben ansettelsen. Svensken har tidligere hatt samme rolle i Fredrikstad i seks sesonger, men er mest kjent fra TV-skjermen som fotballekspert for TV 2, VG og Eurosport.

Hos Eurosport har han vært en av tre programledere i podkasten «Indre bane». Der har han fyrt løs mot spillere, trenere og fans eliteserierunde etter eliteserierunde. Men i en episoden fra juni 2020 var det hans nye kollegaer som fikk unngjelde i Jonssons tirade som du kan se her:

Jonsson er kjent for å ikke spare på kruttet og har ofte kommet i hard vind hos spillere, trenere og fans for sine kontroversielle utsagn.

– Hvis du går gjennom tipsene han har gjort før sesongen, er det ingen som har bommet mer, spøker Fagermo overfor VG – og legger til at svensken imponerte stort på jobbintervju.

I tiraden er Jonsson også opptatt av at sportssjefen må sette på plass trenerne ved behov – men det blir neppe en problemstilling i Vålerenga:

– Han er jo ikke sjefen, det er jeg som er sjefen, sier Fagermo ydmykt – og sier han har det siste ordet ved dissens.

PS! Fra torsdag klokken 14 sender Eurosport og VG en 50 timer lang maratonsending inn mot Eliteserien-start og HamKam – Lillestrøm lørdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Vålerenga Fotball