Ancelotti bekrefter at Casemiro vil forlate Real Madrid

Midtbanestjernen Casemiro har blitt kraftig koblet til Manchester United de siste dagene. Real Madrid-manager Carlo Ancelotti fikk beskjed om at brasilianeren ønsker å dra fredag morgen.

Casemiro og Carlo Ancelotti etter at Real Madrid vant Supercupen tidligere i august.

– Det er forhandlinger, ingenting er offisielt, men hans vilje til å dra er klar. Hvis det blir en avtale, har vi ressurser til å erstatte ham, sier Ancelotti på en pressekonferanse fredag.

Troverdige medier som The Athletic og The Telegraph har rapportert at en overgang for Casemiro er nærme, og at Manchester United vil betale rundt 70 millioner euro for 30-åringen.

På fredagens pressekonferanse før mandagens kamp mot Liverpool fikk Manchester United-manager Erik ten Hag spørsmål om ryktene.

– Jeg kommer ikke til å svare. Jeg kan ikke fortelle noe, svarte ten Hag på spørsmålet.

Ancelotti sier at Casemiro ikke vil være med i lørdagens La Liga-kamp mot Celta Vigo.

– Å lytte til hans vilje og ønske er det ingen vei å gå tilbake på. Du må vurdere dette. Jeg vet ikke om hva som kommer til å skje de neste timene, om han blir eller ikke. Hvis han ikke blir, er jeg takknemlig for det han har gjort, sier Ancelotti.

Les også

Tok United i forsvar og fyrte løs mot ekspert: – Jeg holdt på å ringe inn

Casemiro har vært en del av en legendarisk midtbane hos Real Madrid sammen med Luka Modric og Toni Kroos. De har vunnet Champions League fem ganger sammen – senest da de slo Liverpool i finalen sist sesong.

I går skjønte jeg at det kunne skje, men Real Madrids planer endrer seg ikke: Vi skal kjempe og konkurrere i alle turneringer. Jeg er sikker på at vi vil klare oss bra med og uten Casemiro. Alle anerkjenner viktigheten av denne spilleren og kjærligheten vi har til ham, sier Ancelotti.

Hvis overgangen går i orden til Manchester United vil Casemiro gjenforenes med de tidligere Real Madrid-spillerne Raphael Varane og Cristiano Ronaldo. Om Ronaldo er United-spiller når overgangsvinduet måtte også ten Hag svare på.

– Jeg gjentar meg selv - Cristiano er i planene våre. Det er hva jeg kan si, svarte Manchester United-manageren.

Manchester United møter Liverpool mandag. United har fått en trå start på sesongen med to ligatap.