Fotball

Solbakken blir HamKam-vikar: – Jeg hjelper i nød

Landslagssjef Ståle Solbakken (53) på dugnad blir løsningen på trenerløse HamKams første oppkjøringsdager før returen til Eliteserien.

FRELSER PÅ HAMAR: Ståle Solbakken blir HamKam-trener de neste tre dagene.
  • Øyvind Herrebrøden, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det bekreftet Solbakken overfor TV 2 onsdag.

– Jeg hjelper i nød i noen dager. Spillerutvikler Håkon Kristiansen er også på ferie, så det var litt prekært. Ingen stor sak for noen, bare hjelpe litt for at spillerne ikke skal trene seg selv de første dagene, melder Solbakken til VG.

HamKam er uten trener etter at Kjetil Rekdal ble ansatt som ny Rosenborg-trener før jul. Siden har klubben vært i møte med Lars Bohinen, samtidig som KFUM-trener Jørgen Isnes har bekreftet at han sa nei til å være kandidat.

Det har endt med at Norges landslagssjef stepper inn for noen dager. Solbakken skulle egentlig vært på studietur i London i NFF-regi, men coronavirusets omikron-variant forpurrer reiseplanene.

Dermed er København-bosatte Solbakken seg «på ferie» i Hamar, og den bruker han på Briskeby. Solbakken startet trenerkarrieren med å ta «Kamma» fra Obosligaen til femteplass i Eliteserien.

– Da skal vi nok få kjørt oss, melder HamKam-veteran Aleksander Melgalvis med et smil til den uhyre midlertid ansettelsen.

– Det blir «komme-i-gang-økter». Få følelsen med ball, sier Solbakken.

Daglig leder Bent Svele i HamKam forteller at HamKam ønsket å begynne oppkjøringen tidlig før klubbens første sesong i Eliteserien siden 2008.

– Egentlig skulle reist til Kanariøyene på treningsleir allerede lørdag. Men coronautfordringer stoppet det. Da begynner vi hjemme først, sier Svele til VG.

– Og da spurte vi rett og slett om Ståle kunne ta de tre første øktene. Da han fikk lov av fotballforbundet, synes vi det er stas som klubb, og spillerne vil synes det er stas å ha landslagssjefen.

– Hvordan får en landslagssjef lønn på HamKams budsjett?

– I himmelen, svarer Svele og innrømmer at Solbakken tar vikardagene gratis.

– Betyr dette at det ikke blir noe med Lars Bohinen og HamKam – siden han er arbeidsledig og burde være klar for å gå inn i jobben?

– Ingen kommentar. Jeg kan ikke kommentere personer, svarer Svele.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Ståle Solbakken
  2. Eliteserien
  3. HamKam
  4. Herrelandslaget fotball