Selvik sto som en vegg da Haugesund slo Strømsgodset: – Kaotisk til tider

(Strømsgodset – Haugesund 1–2) Haugesund hadde en matchvinner i hver ende i en sjeldent sjansefull kamp: Egil Selvik (25) var nærmest ustoppelig bakerst, mens Bilal Nije (24) avgjorde med en lekker stuss.

STOR KAMP: Egil Selvik gjorde en rekke viktige redninger mot Jonatan Braut Brunes og Strømsgodset.

– Det var kaotisk til tider og ekstremt mye å gjøre i dag. Det er deilig å bidra til å kunne ta seieren, sier Haugesund-keeper Egil Selvik til Discovery.

– Jeg får ganske mye mot meg av skudd og alt mulig. Det er utrolig deilig.

Haugesund tok ledelsen halvveis ut i førsteomgangen på kontroversielt vis. Det var den danske stopperen Søren Reese som sto for målet etter en corner. 29-åringen bommet i timingen da han skulle heade ballen fra få meter, men den gikk i kroppen hans og i mål. TV-bildene viser at Haugesund nok var heldige som fikk målet stående, da Reese brukte armen til å score.

– Jeg løper bare inn i den. Det er sånn fotball er. Vi tar det vi kan få, sier Reese til Discovery i pausen.

Klubbens Twitter-konto sammenlignet det med Diego Armando Maradonas ikoniske mål med hånden da Argentina slo England i VM-kvartfinalen i 1986.

IKONISK: Diego Armando Maradonas bruker hånden til å score mot Peter Shilton og England da Argentina vant VM-kvartfinalen i 1986.

Senere i omgangen var det helt utrolig at det ikke sto 2–0 etter en vanvittig trippelsjanse. Først headet i Peter Therkildsen i tverrliggeren – videre traff Bilal Njie stolpen – før Therkildsen på ny fikk muligheten, men nikket over på nesten blankt mål:

Strømsgodset hadde også en haug av sjanser. Fred Friday, Lars-Christopher Vilsvik, Johan Hove og Halldor Stenevik var blant dem som kunne utlignet for Strømsgodset, men det skjedde ikke før på overtid av førsteomgang. Etter et herlig innlegg av Herman Stengel kom venstreback Thomas Grøgaard i perfekt øyeblikk og skled inn 1–1.

– Det lå i kortet. De trykket bra på. Det var en alt annet en kjedelig omgang, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Lagene hadde så vidt kommet ut på banen igjen da Bilal Njie stusset vakkert inn 2–1 igjen for Haugesund etter finfin servering fra Thore Pedersen. Senere misbrukte vingen to sjanser til å legge på til 3–1.

STOR JUBEL: Bilal Nije jublet over nesten hele banen for å feire med de tilreisende Haugesund-supporterne etter 2–1-målet i Drammen.

Strømsgodset hadde flere muligheter til å gjøre 2–2. Den største hadde Vilsvik, men Selvik og stolpen stoppet ham. Selvik var også oppe i krysset og fistet vekk en heading av Braut Brunes. Heller ikke Gustav Valsvik, Stenevik eller Hove traff nettmaskene.

Det er Haugesunds andre seier borte mot Strømsgodset i Eliteserien. Den forrige kom i 2018 (1–0 ved Ibrahima Wadji).

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering