Valakari gir trolig sønnen Onni (19) sjansen fra start mot Godset

Onni Valakari (19) føler ikke noe press om han får starte i Morten Gamst Pedersens fravær.

FÅR SJANSEN: Simo Valakari (bakgrunnen) gir trolig tillit til sønnen Onni (forgrunnen) fra start mot Strømsgodset på Marienlyst.

Morten Gamst Pedersen (36) soner for gule kort og reiser ikke til Drammen med resten av laget. Erstatteren blir trolig Simo Valakaris sønn, Onni (19), som ble drillet i den rollen på torsdagens trening.

– Vi har prøvd et par muligheter på trening, men det er også stor usikkerhet rundt både Runar (Espejord) og Kent-Are (Antonsen) til den kampen. Kent-Are fikk en skikkelig smell i stortåa på trening og trente heller ikke i dag (torsdag). Røntgenbildene viser ikke noe, men han har mye smerter i leddbåndet, men vi er mer håpefull for Kent-Are enn for Runar til å rekke kampen, sier Simo Valakari til iTromsø.

Les også

TIL-spilleren ikke vært på banen i Eliteserien i år: – Vurderer å flytte sørover

– God nok, gammel nok

Med «Gamsten» definitivt ute og også usikkerhet rundt midtbanemakker Antonsen, har Valakari drillet inn både Mushaga Bakenga og Mikael Norø Ingebrigtsen i en startellever.

– Vi har forberedt begge de to. Når det gjelder erstatter for Morten så har vi en del muligheter der, sier Valakari og ramser opp:

– Tom (Høgli) har spilt der, Gjermund (Åsen), Onni (Valakari) og Daniel (Berntsen), kan også spille der, så vi har mange muligheter.

– Har du noen betenkeligheter med å slippe til Onni i en så viktig kamp fra start?

– Jeg har alltid sagt at det handler ikke om du er ung og gammel, det handler om du er god eller dårlig. Hvis Onni får sjansen må han være klar, sier Valakari.

Onni Valakari har fått tre innhopp allerede og håper på startsjanse.

– Som fotballspiller ønsker du alltid å spille slike kamper, det er det du jobber for. Hvis jeg får sjanser, er jeg klar. Man lever for øyeblikk som dette, til å vise hva man duger til. Jeg vil veldig gjerne være med på å snu skuta. Resultatene vil komme, sier Onni Valakari, som sier han ikke føler noe press med å være sønnen til treneren.

– Jeg forstår ikke hva press er for noe. Jeg kontrollerer mine egne følelser. Press er bare noe media og folk utenfor snakker om. Jeg føler aldri på det og er klar hvis sjanser byr seg, sier 19-åringen.

Les også

Tromsø-duo tatt ut på landslaget

Bekymret for Espejord

Hovedtrener Simo Valakari er veldig klar på at det blir en tøff oppgave mot Strømsgodset i helgen.

– De er vel eneste laget i ligaen som har mer ball enn oss. De er gode defensivt og offensivt og liker å ha mye ball. Hvis det er mulighet, må vi straffe de i motangrep, noe vi ikke har fått til i det siste, fordi vi har hatt så mye ball. Vi må utnytte rommene som kan komme, sier Valakari.

At det er såpass stor usikkerhet rundt Runar Espejord, som trolig gir startsjanse til Mushaga Bakenga, er noe som bekymrer treneren.

– Hvis han ikke spiller for oss i helgen, burde han ikke reise med landslaget (U21-landslagssamling). Da er det ikke noe vits å reise dit, men vi tar en avgjørelse fredag om Runar er med eller ikke, sier Valakari.

Og fortsetter:

– Jeg er veldig bekymret for utviklingen til Runar. For å utvikle seg som spiller, må han få flere minutter. Han er i en kritisk fase av karrieren nå der han trenger både kamper og treninger, så det er en veldig kritisk situasjon for ham, og det har jeg pratet med ham om. Han mister for mange dager og kamper, så det er ikke en bra situasjon i det hele tatt. Det er ikke ideelt, og jeg er veldig bekymret for Runar, at han ikke skal kunne nå sitt fulle potensial om han ikke snart klarer å unngå hyppige og lange skadeavbrekk, sier Valakari.