Fotball

Veigar: - Vi tror fremdeles på ny kontrakt

<p>Gunnarsson trives som gamlefar i Stabæk.</p>

Skien 20120916.Stabæks Veigar Páll Gunnarsson etter eliteseriekampen i fotball på Skagerak Arena mellom Odd Grenland og Stabæk søndag kveld. Stabæk vant kampen 2-1.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Tom Eik Baugerud

ODD GRENLAND — STABÆK 1-2:

SKIEN: Veigar Pall Gunnarssons comeback i Stabæk-drakta har ført til en umiddelbar forbedring av lagets prestasjoner.

Og mot Odd Grenland kom den første trepoengeren etter islendingens «hjemkomst». Mye takket være teknikkerens bidrag både på treningsfeltet og på banen.

- Jeg husker da jeg var en ung spiller selv. Da var det alltid kjekt å ha noen eldre, rutinerte spillere rundt seg som visste hvordan ting skulle gjøres. De tok presset vekk fra oss unge og gjorde det lettere for oss å prestere , forteller Gunnarsson etter kampen.

— Hvis det er noe jeg har bidratt med etter at jeg kom tilbake til Stabæk, så er det kanskje at jeg har blitt den typen selv. En slags sjef som gjør det lettere å prestere for de unge og gjør dem tryggere, fortsetter han.

Ut med skade

Og på bakgrunn av kveldens kamp mot Odd, har han trolig rett i sine antakelser.

For med sin karakteristiske frekkhet, glimrende overblikk og effektive teknikk, gjorde Gunnarsson det surt for Odd-forsvaret i store deler av kampen og da han måtte ut med skade midtveis ut i andre omgang kunne man umiddelbart se av noe skjedde med Stabæk.

Skal Stabæk ha noen som helst mulighet til å gjøre det umulige mulig – det vil si å redde kontrakten i eliteserien – er det helt nødvendig at lagets store stjerne rister av seg smellen i tide så fort som overhodet mulig.

— Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men jeg skal ta et bilde av kneet i morgen. Jeg fikk en overstrekk og kjente med en gang at det gjorde vondt, forteller han.

— Om jeg rekker neste kamp vet jeg ikke, men jeg håper da det, smiler Gunnarsson.

Håpet lever

Med tre poeng i lomma, lover islendingen at optimismen fremdeles lever på Nadderud.

— Jada, vi tror fremdeles på ny kontrakt. Spesielt etter seieren i dag, som var utrolig viktig, mener han.

— De to siste kampene har vi prestert bedre enn et bunnlag, så nå gjelder det å fortsette i samme stilen samtidig som vi nok trenger litt hjelp fra noen andre. Da kan det gå, avslutter han.

Belsvik hyller Veigar

Stabæk-trener Petter Belsvik lovpriser Veigar Pall Gunnarsson etter hans comeback for blåtrøyene.

— Det er veldig positivt for oss at Veigar er tilbake. Han vet hva som skal til og drar med seg de andre, skryter Belsvik.

— Hans erfaring og alt det andre han tar med seg ut på banen er gull verdt for oss. Nå får vi bare håpe skaden hans ikke er verre enn at han er klar til neste kamp, fortsetter han.

Men det var ikke bare islandske Gunnarsson som presterte godt for bunnlaget mot Odd. Det var først og fremst kollektivet Stabæk som imponerte den første timen, krydret med noe litt utover det vanlige i form av den hjemvendte sønnen på topp.

Men da Gunnarsson måtte ut med skade midtveis i andre omgang, forandret kampbildet seg nesten umiddelbart. Derfra og ut handlet det meste om å forsvare seg for bortelaget.

— Vi blir litt utydelige i presset etter at Veigar må ut. Mens vi var veldig gode de første 60 minuttene, så handlet den siste halvtimen om å ri av stormen. Det var en ny erfaring for gutta, men de beviste at de takler det bra, sier Belsvik.

 1. Les også

  Dag-Eilev Fagermo: - Vi trenger to seiere til

 2. Les også

  Stabæk sjokkerte Odd

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien