Fotball

Johnson: - Molde har vært fantastisk for meg

Dulee Johnson takker Ole Gunnar Solskjær for at han fikk sjansen i norsk fotball

Takker MFK: Dulee Johnson er ingen bitter mann når han forlater MFK. Han er takknemlig for at han fikk muligheten til å satse for fullt på fotball igjen. Foto: Erik Birkeland

 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Onsdag var han ferdig i MFK og torsdag reiste han hjem til Liberia på ferie. Allerede på flyplassen begynte Dulee Johnson (32) å savne Molde.

Midtbanespilleren har ikke slått til i Molde-drakta og er enig med klubben om å avslutte kontrakten et halvt år før tida.

– Det var ikke en enkel beslutning og det er synd at jeg ikke skal fortsette i Molde. Men vi var enige om at det er best jeg finner en annen klubb. Jeg har hatt en god dialog med Ole Gunnar (Solskjær) og de andre lederne i Molde. Jeg har ikke noe dårlig å si om noen her, sier han.

Les også

Johnson ferdig i Molde: - Vi har ikke plass til ham

Kontrakt ut 2016

Johnson fikk ettårskontrakt etter at han imponerte under prøvespill på Aker stadion i januar. Kontakten oppsto via Mattias Moström, som var Johnsons lagkamerat i AIK for ti år siden. Men utviklingen stoppet opp utover våren, og han fikk ikke plass blant de ni utlendingene i 25-mannstroppen som kan spille eliteseriekamper.

– Jeg er 32 år og kan ikke sitte hjemme og se på TV når de andre spiller kamp. Det ville ikke være bra for meg å gjøre det i et halvt år til. Jeg må være i en klubb der treneren vil bruke meg og jeg får spille fast, sier Johnson.

Fristilt av MFK

Tidligere denne uka ble han enig med MFK-ledelsen om betingelsene og er nå fristilt fra kontrakten. Torsdag forlot han Molde for å reise på ferie i hjemlandet Liberia.

– Tida i Molde har vært utrolig bra for meg, jeg har hatt det fantastisk. Jeg fikk sjansen til å komme i form sammen med mange gode spillere i en stor og profesjonell klubb. Alle i MFK er som en stor familie. Jeg kommer til å savne alt, og jeg kjenner at jeg gjør det allerede, sier Johnson til Rbnett på telefon fra flyplassen.

Kjæreste i Molde

Nå skal han ha to uker ferie før han kommer tilbake til Molde.

– Jeg skal hit i midten av juni for å pakke ut av leiligheten. Så får vi se hva som skjer videre.

– Er det aktuelt for deg å spille i en annen norsk klubb?

– Ja, absolutt. Min dør er åpen, og jeg har kjente som hjelper meg å se etter nye muligheter. Jeg har fått meg kjæreste i Molde, så det er absolutt interessant å fortsette karrieren i en norsk klubb, sier han om framtida.

Les også

Nils Arne Eggen til RBK-fansen: - Kutt ut bruken av ordet «hat»

(Krever innlogging)

Takker Molde

Den meritterte midtbanespilleren er takknemlig for alt han har opplevd i Molde.

– Jeg vil takke klubben, spillerne og supporterne. Jeg fant meg selv igjen i Molde og har hatt et veldig godt liv både på og utenfor fotballbanen. Jeg ønsker MFK all lykke framover, sier Johnson, som har 25 landskamper.

Han ble seriemester med AIK og har spilt for klubber i Israel, Sør-Afrika, Hellas, Nederland og Romania.

Les også

 1. Molde sa nei til å kjøpe Bakenga

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK