Fotball

Kapteinen ødela Drillos England-statistikk

<p>Brede Hangeland gjorde en sjelden feil da han lot seg lure av Ashley Young. Dermed røyk Egil Olsens fine statistikk mot England.</p>

Oslo 20120526.Englands Ashley Young setter inn 0-1 med Brede Hangeland på slep under privatlandskampen i fotball mellom Norge og England på Ullevaal stadion i Oslo lørdag kveld. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

 • 100% Sport

Brede Hangeland var skuffet etter lørdagens 0-1-tap mot England hjemme på Ullevaal. Kapteinen hadde ingen problemer med å innrømme feilen.

– En kontring. Vi kom en mot en, og han lurte meg med en skuddfinte. Den får jeg ta på min kappe, sa Hangeland til NTB.

Ventet skudd

Fulham-proffen spilte sin 74. A-landskamp. Etter bare ni minutter ble han lurt av Manchester Uniteds Young, som utnyttet at nordmannen gikk på en skuddfinte. Ofte skyter nemlig Young når han kommer i samme posisjon.

– Det har jeg også sett mange ganger, men en skal aldri ta noe for gitt. Jeg burde ikke gått på den i så stor grad. Det var det jeg tenkte, at han skulle skyte i det lengste hjørnet, sa Hangeland.

På VGs spørsmål om han tok tapet på sin kappe, svarte landslagskapteinen følgende:

– Det gjør jeg for så vidt, da jeg tar målet på min kappe. Vi kunne selvsagt scoret i andre enden, men når det blir utslagsgivende så får jeg være stor nok til det.

Ingen bortforklaringer, men en rakrygget kaptein. Det var inntrykket Hangeland ga da han gikk gjennom intervjusonen.

Fikk støtte

Keeper Rune Almenning Jarstein forsvarte kapteinen etter ettmålstapet.

– Det så ut til at Young skulle legge an til skudd, men tok en skuddfinte, kom alene med meg og satte den til side for meg. En god prestasjon. Brede sa ingenting om målet i garderoben, men det er sånn som skjer. Jeg trodde også han skulle legge an til skudd, men det gjorde han ikke, sa Jarstein til NTB.

Hangeland hadde selv ikke noen åpenbar forklaring på hva han skulle gjort annerledes.

– Jeg burde nok gått opp i ham tidligere, men han hadde så stor fart at jeg var redd for å bli passert. Hadde jeg bare stått i ro, og han hadde skutt i lengste, hadde det også vært feil. Vet ikke hva jeg skulle gjort, sa stopperkjempen.

Bare å glemme

Egil Olsen sto med 1-3-0 etter fire landskamper mot England. I den femte kampen kom omsider tapet mot fotballens hjemland. Hangelands Fulham-kollega John Arne Riise mente kapteinen bare må glemme tabben i lørdagens landskamp.

– Brede sin, vel hadde han ikke gått for den, så hadde han kanskje skutt og scoret. Ville sett dumt ut det også. Vanskelig, du har ikke mye tid til å tenke. Du må ta et valg der og da. Brede vil sikkert ergre seg lenge, for han er perfeksjonist. Dette skjer alle, og er bare noe å glemme, sa Riise.

Allerede kommende lørdag kan Hangeland og Norge få revansj. Da kommer Kroatia til Ullevaal.

(©NTB)

Les også

 1. Riise mener Norge var best

 2. Godset-spiller inn i landslagstroppen

 3. Ingen uhemmet fest

 4. Jarstein tror England får det tøft i EM

 5. Ikke brudd for Høgli

 6. Hodgson: - Syns Gerrards takling var fair

 7. Drillo: - Vi var for lite dristige

 8. På stedet hvil

 9. &laquo;Norge ga Englanden slitsom kveld&raquo;

 10. England slo Norge i EM-testen på Ullevaal

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball