Fotball

Sjokkert Myhre

<p>— Gary Speed var den perfekte ledertype, sa en sjokkert Thomas Myhre.</p>

FotballNorge31.07.2010Foto: Morten Olsen, DigitalsportTippeligaen 2010Lillestrøm v Kongsvinger 2:2Thomas Myhre - KIL
  • Espen Hansen
    Aftenposten

OSLO (aftenposten.no): Avdøde Gary Speed var kaptein i Everton da Thomas Myhre kom til den engelske klubben i 1997. Året etter gikk Speed til Newcastle på grunn av stridigheter med Evertons ledelse.

— Han var et fantastisk menneske. Den perfekte ledertypen. Han var helt suveren med meg da jeg kom til klubben, sa en nedbrutt Myhre i forbindelse med et pressemøte sammen med Cecilia Brækhus.

Den tidligere landslagskeeperen skal fungere som manager for Brækhus i Norge.

— Jeg hadde et veldig godt forhold til Speed under tiden i Everton. Jeg har også truffet ham mange ganger etterpå. Han var alltid meget vennlig, sa Myhre til ap.no.

Myhre ble imponert av det Speed fikk til med det walisiske landslaget på kort tid.

— Det er jo ikke mange dagene siden han ledet dem mot Norge, og det på en imponerende måte. Fotballkamper blir ikke veldig viktige når man får så fryktelig triste meldinger, understreket Thomas Myhre.

Speed ble landslagstrener for Wales for bare et år siden. Seieren over Norge ble lagets tredje på rad, noe de ikke har klart siden 2008. Før kampen mellom walisiske Swansea og Aston Villa ble det holdt ett minutts stillhet for treneren. Flere av spillerne slet tydelig med følelsene, blant andre keeper Shay Given som gråt.

Også på Twitter uttrykker flere spillere sorg over bortgangen.

— Jeg kan ikke tro det er sant. Vi vinket til hverandre for bare et par dager siden når vi kjørte barna på skolen. Jeg er helt nummen, skriver Michael Owen.

- RIP Gary Speed. Tragisk bortgang av en av mine favorittspillere og en flott mann , skriver Arsenals Andrey Arshavin.

Liverpools Craig Bellamy har bedt om å få stå over dagens kamp mot Manchester City fordi han er i sorg.

— Hvil i fred, Gary Speed. Min første Premier League-kamp var mot ham. Han viste meg hva engelsk fotball handlet om, skrev Xabi Alonso på Twitter.

Les også

  1. Gary Speed er død

Les mer om

  1. Engelsk fotball