Fotball

Her er «Gutans» ferieplaner

Safari, sombrero og spansk storkamp står på programmet når Tromsø tar ferie denne uken.

ENDELIG: Runar Espejord og resten av TIL-spillerne kan juble for ferie. Foto: Jørund Wessel Carlsen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
 • Anders Rossvoll

I formiddag gjennomførte TIL-spillerne sin siste fellesøkt før en velfortjent ferie venter. På fredag reiser ”Gutan” på tur til Amsterdam før de forsvinner til alle verdenshjørner.

Thomas Kind Bendiksen

LANGT BORTE: Thomas Kind Bendiksen og Runar Espejord tar turen til Singapore. Foto: Reuters

— Det blir tradisjon tro med to uker i Singapore. Jeg har familie der nede, og elsker plassen. Først blir det å finne seg ei strand for å få slappet mest mulig av, og så blir det nok litt storbyliv i løpet av ferien også, forteller Kind Bendiksen, som tar med seg Runar Espejord på turen.

Bård Flovik

EKSOTISK: Bård Flovik reiser til Afrika på safari med familien. Foto: Reuters

— Det blir et par uker til med jobbing, og så reiser jeg på safari til Sør-Afrika med familien i to uker, forteller Flovik som er en bereist mann.- Jeg jobbet ti år i NFF, så jeg har reist Europa både på langs og tvers flere ganger, sier treneren.

Simen Wangberg

— Først blir det en uke hjem til Trondheim, og så drar jeg og samboeren til Thailand og Singapore. Der blir vi værende i to uker før vi feirer jula hjemme i Trondheim, forteller Wangberg om sine ferieplaner.

Gudmund Taksdal Kongshavn

Keeperen skal til både Oslo, Amsterdam, Gran Canaria og Bergen.

— Turen til Gran Canaria blir morsom med gamle kamerater fra Bergen, men jeg gleder meg også mye til Amsterdam. Det er visstnok så mye fint å se der, som Van Gogh-museet og kanalene, sier Kongshavn og ler.

Lars Petter Andressen

Floviks assistent har hatt en travel høst med ansvar for både TILs unggutter og assistentrollen.

— Jeg skal hjem til Ås, og så blir det en tur til Wolfsburg for å møte Caroline Graham Hansen og til Freiburg for å møte Mats Møller Dæhli. Det er artig å følge med på spillerne jeg tidligere har trent, forteller Andressen.

- Så det blir ikke fotballfri?

— Nei, det må alltid være litt fotball, sier Andressen og smiler.

Lasse Nilsen

— Jeg skal en tur hjem til Bleik, men blir nok værende i Tromsø en stund. Ferie har jeg ikke bestilt ennå, men det kan hende jeg hopper på noe, forteller Nilsen.

Mikael Norø Ingebrigtsen

TOPPFOTBALL: Mikael Norø Ingebrigtsen skal se El Clásico, og håper på mer Barcelona-jubel. Foto: Reuters

— Det blir en tur til Madrid for å se El Clásico om halvannen uke, forteller Ingebrigtsen som er Barcelona-supporter. I tillegg har kantspilleren planer om å få med seg lokaloppgjøret mellom Getafe og Rayo Vallecano i den spanske hovedstaden to dager etter storkampen.

Morten Moldskred

— Jeg har ferie for livet nå, så jeg skal aldri mer jobbe, humrer 35-åringen, som ikke fikk fornyet kontrakten med TIL etter årets sesong.

— Nei, det er jo snart jul, så jeg skal handle julegaver. Jeg har ingen store planer, så jeg får ta det som det kommer.

Moldskred vet heller ikke hva fremtiden bringer.

— Det ser veldig lovende ut, men hvor karrieren går videre, det vet jeg ikke, sier Moldskred, som åpner opp for en karriere som squashspiller.

— Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg skal bli profesjonell squashspiller, så jeg mangler sponsorer. Dere i iTromsø kan jo bli den første, humrer han.

Remi Johansen

Midtbanespilleren er også på utgående kontrakt, og vet ikke om han kommer tilbake på Alfheim over nyttår.

— Det er ingenting nytt foreløpig, så vi får se når den tid kommer, sier Johansen, som har planer om en rolig ferie på hjemmebane.

— Planen min er å være hjemme, det blir ingen tur i år med lille Julia. Så det blir Ringvassøy, forteller Remi Johansen som tviler på at det blir noen harde økter på Dåfjord gress.

— Jeg får se hvordan stand den er i nå, men at det blir et par gymsaløkter i gymsalen på Ringvassøy, det blir det.

Kent-Are Antonsen

— Det blir rolig, jeg gidder ikke ta med ungen på noe langtur. Vi blir her i byen og omegn. Noen turer hjem til Storsteinnes blir det nok, så vi blir nok å farte litt imellom, det er jo ikke så langt fra Tromsø til Storsteinnes, forteller Antonsen.

Magnar Ødegaard

— Først blir det tolv dager i Playa del Carmen i Mexico, og så blir det hjem til Sarpsborg, forteller Magnar Ødegaard som har vært involvert i samtlige seriekamper for TIL denne sesongen etter overgangen fra Molde sist vinter.

Marcus Hansson

Mens lagkameratene trente alternativt på dagens siste økt, løp Hansson i trappene på tribunen.

— Jeg satser på å være helt frisk til sesongoppkjøringen, så derfor blir jeg i byen for å rehabilitere ankelen frem til jul, sier Hansson som reiser hjem til Sverige rett før julaften.

Les også

 1. Her scorer spiss-Kongshavn på keeper-Wangberg: - Han er en lat spiller

 2. Ondrasek har fått tilbud om ny TIL-avtale

 3. Drage tilbudt ny Sogndal-kontrakt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL