Truet medspillere med pistol - får likevel fortsette på landslaget

— Vi kan ikke utestenge alle som har gjort en feil.

Gökhan Töre truet lagkameratene sine på livet, men får likevel fortsette å spille for landslaget.
  • Nicholas Bergh

Fredag spilte Besiktas-angriperen Gökhan Töre igjen for det tyrkiske landslaget i 1-2-tapet for Tsjekkia. Det var Töres første kamp for landslaget siden november 2013. At Töre hadde blitt utelatt i 11 måneder hadde imidlertid ingenting med fotball å gjøre. Grunnen var snarere at Töre hadde truet to av sine medspillere på landslaget med pistol. Tyrkias landslagssjef Fatih Terim bekreftet den utrolige historien i forkant av kampen mot Tsjekkia, ifølge Die Welt.

Etter 0-2-tapet mot Nederland i oktober 2013 gikk Töre og flere andre tyrkiske landslagsspillere ut på en nattklubb.

På nattklubben begynte Töre å krangle med to av sine landslagskamerater: Ömer Toprak og Hakan Calhanoglu.

Senere på kvelden stormet Töre, sammen med en venn, inn på Toprak og Calhanoglus rom. Töre og vennen tok frem hver sin pistol og truet begge spillerne på livet.

— Har bedt om unnskyldning

Fatih Terim var trener da det tyrkiske landslaget sjokkerte fotball-Europa ved å nå semifinalen i 2008-EM. Nå er Terim under press etter at Tyrkia har startet EM-kvalifiseringen med to tap av to mulige.

— Da Ömer (Toprak, journ. anm.) fortalte det til meg, bestemte jeg meg for å ikke ta ut Gökhan (Töre, journ. anm.) i et år, sa Terim, som skal ha holdt tyst om historien for å verne om spilleren.- Han har bedt om unnskyldning flere ganger og fortjener å bli tatt ut på bakgrunn av sine prestasjoner som fotballspiller. Dersom vi hadde utestengt alle som har gjort en feil en gang, så hadde vi ikke hatt spillere igjen, sa Terim.

Drapstrusselen kan neppe ha bidratt positivt til samholdet i det tyrkiske landslaget, som ligger med brukket rygg for øyeblikket.

Etter at tyrkerne kom til semifinalen i EM i 2008, har de ikke klart å kvalifisere seg til et nytt mesterskap.

Starten på EM-kvalifiseringen har også vært veldig skuffende for Tyrkia, som allerede hadde tapt 0-3 mot Island i første runde før fredagens 1-2-tap mot Tsjekkia.

— Jeg er veldig lei meg, hele laget, vi er alle veldig lei oss, sa trener Fatih Terim etter kampen.