Fotball

Spesielt én ting gjorde Klopp fornøyd etter Liverpools seier

Liverpool tok sin første seier i 2019.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var fornøyd med måten serielederne sikret seg tre poeng borte mot Brighton.
  • Henrik Gill

Etter to strake tap etter nyttår, mot Manchester City i Premier League og Wolverhampton i FA-cupen, tok Liverpool deres første seier i 2019.

Brighton ble slått 1–0 på Falmer Stadium, etter en straffescoring av Liverpools toppscorer Mohamed Salah. Det var egypterens 14 mål i Premier League denne sesongen, noe som gjør ham til delt toppscorer sammen med Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

Seieren over Brighton, som i skrivende stund troner Premier League med syv poeng, var ikke Liverpools mest overbevisende denne sesongen. Men trener Jürgen Klopp var spesielt fornøyd med én ting.

– Vi spiller på en voksen måte. Vi vet at vi kan kontrollere kampen og er ikke barnslige lenger. Vi kunne spilt bedre, men jeg er fornøyd ettersom vi vant kampen. Vi måtte prestere og levere en god kamp, og det gjorde vi, sa han til Sky Sports i post match-intervjuet etter kampen.

  • LES MER OM KAMPEN HER: Salah sendte Liverpool nærmere gullet
Mohamed Salah sikret seieren for Liverpool mot Brighton.

«Sesongbeste»

På pressekonferansen kunne den karismatiske tyskeren også trekke på smilebåndet. Skryten satt også løst i retning hos managerkollega Chris Hughton og hans Brighton-lag, som gjorde forholdene svært vanskelige for Klopp & Co.

– De er utrolig gode til å organisere seg. Vi har mange ganger spilt mot lag som ligger i 4–5–1-formasjon, men Brighton gjør det på en måte slik at vi ikke får noe som helst rom å boltre oss i. Etter Salah scorer på straffen, sier Klopp, som hyller måten laget hans dro i land seieren på:

– Spillemessig så var det ikke den beste prestasjonen, men det var den mest modne prestasjonen så langt denne sesongen. Etter vi scorer kontrollerer vi banespillet, og spiller rundt dem. Vi tar ikke altfor store sjanser, selv når vi angriper, sa tyskeren på pressekonferansen etter kampen.

– Godt å være tilbake på vinnersporet

Liverpool slo tilbake etter to strake tap etter nyttår. Klopp innrømmer viktigheten av å slå tilbake mot Brighton, tyskeren sier at tapene ikke gikk inn på spillergruppen.

– City-kampen var helt åpen. Og mot Wolves så gjorde jeg det vanskelig da jeg endret 10 spillere i lagoppstillingen. Vi snakker aldri om tapene, men det var godt å være tilbake på vinnersporet. Jeg synes vi hadde fire-fem brukbare muligheter, men «finishingen» var ikke på topp. Men det var godt med tre poeng, sier Klopp.

Fabinho spilte en god kamp som midtstopper mot Brighton. Her i duell med spissen Glenn Murray.

Hyller sommerkjøpet

Sommerkjøpet Fabinho har vært i strålende form for Liverpool den siste tiden.

Midtbanespilleren vikarierte på midtstopperplass for de røde og løste oppgaven formidabelt, ifølge Klopp.

– Fabinho er en fantastisk spiller. Å ha en så god fotballspiller i den posisjonen når du har ballen er veldig bra. De prøvde å slå langt mot området hans, men det gikk bra. Han har en defensiv hjerne og kan spille i mange posisjoner. Vi er veldig fornøyd med måten vi forsvarte oss på, sa treneren.

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Premier League
  3. Jürgen Klopp
  4. Engelsk fotball