Fotball

Rekdal vil leie

<p>Gir ikke opp jakten på spiss før overgangsvinduet stenger ved midnatt.</p>

ÅLESUND 20110813.Aalesundstrener Kjetil Rekdal kunne smile etter kvartfinalen i NM i fotball for menn mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund lørdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

Ved midnatt stenger overgangsvinduet i Europa, og da er løpet kjørt for å hente inn nye spillere før januar måned. Og fortsatt leter AaFK etter en storscorer.

Men etter at toppspissen André Senghor glapp, innser Kjetil Rekdal at klubben må satse på en leiesoldat dersom angrepet skal styrkes for resten av sesongen.

– Det var utrolig synd at vi ikke fikk Senghor. Han er en klassespiss, og ville garantert ha blitt en av eliteseriens aller beste avsluttere. Men jeg synes det er moro og interessant å se at klubben ble med på å legge lista såpass høyt, dette viser at AaFK har økonomiske muskler når det gjelder. Og kan være villig til å vise det.

Men Senghor trenger ikke være tapt for AaFK, det skal spilles fotball også etter årets sesong. Og Rekdal mener at den stallen AaFK og han selv nå er i ferd med å bygge opp, egentlig er såpass velfungerende at det kun er scoringsspissen som må på plass. Ellers tror han at AaFK har et veldig spennende mannskap på gang foran 2012-sesongen.

 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

Alt på ett kort

– Dersom du får eksempelvis 12 millioner kroner til å styrke stallen foran neste sesong, kunne du tenke deg å bruke rubbel og bit på en eneste spiss? På en målgarantist?

– Ja, så absolutt. Vi har egentlig bra dekning overalt ellers, føler jeg. Vi er bra forspent på keeperplass, og vi har bra dekning i forsvaret ellers også. Selv om hverken Jonathan Tollås eller Enar Jääger har bestemt seg for om de vil bli med oss videre. På midtbanen har vi mer enn nok gode spillere, det samme gjelder kantene. Vi har også gode spisser, men de har ikke lyktes få ballen i mål ofte nok i år. Men jeg har stor tro på flere av dem. Likevel vet jeg at en spiss som scorer mål jevnt og trutt hadde løftet oss til et nytt nivå, og det er denne spilleren vi jakter på.

Utlandet

Men nå er det altså en leie-spiss han ser etter, og Rekdal ser ikke på det norske markedet.

– Der finner vi ikke den vi er ute etter. Vi leter i utlandet, det er der vi kan ha flaks og finne en som kan hjelpe oss i resten av sesongen, fastslår han.

Men om det ikke skulle dukke opp noen målscorer i løpet av dagen, føler likevel Rekdal at han har full kontroll tabellmessig.

– Vi kommer ikke til å rote oss ned i gjørma, det garanterer jeg nesten. Jeg tror at Sarpsborg og Start rykker ned, og de to har såpass mange poeng opp til oss (7 og 8) at de ikke vil nå opp. Jeg vet selvsagt at våre 24 poeng ikke holder til ny kontrakt, jeg er ikker naiv heller! Men med 11 kamper igjen å spille vil vi få mer enn nok poeng til å berge plassen.

40 poeng

Rekdal har tro på at AaFK vil havne rundt 40 poeng til slutt.

– Det tror jeg, ja. Nå er vi ute av Europa, og får like mye hvile mellom kampene som de klubbene vi skal møte. Det vil hjelpe på betraktelig. I våre fire neste kamper har vi Sogndal (B), Sarpsborg (H), Haugesund (B) og Start (H), og der tror jeg vi vil hanke inn godt med poeng. Jeg vet jo at vår nåværende 12. plass ikke er noe særlig, men jeg er sikker på at vi vil klatre adskillig på tabellen innen serieslutt, fastslår han.

Unngå tap

Nå er det landslagspause i eliteserien, og Rekdal gir gutta fri fredag, lørdag og søndag. Før han begynner å se fram mot den viktige Sogndal-kampen om snaue 14 dager.

– Mot Sogndal blir det viktigste ikke å tape. Tar vi ett poeng der er det bra, med seier er vi nærmest berget allerede. En meget viktig kamp for begge lag, og vi får det ikke lett mot dem. Men som sagt, noe nedrykkstrøbbel havner vi ikke i, lover Rekdal.

 1. Les også

  Rekdal: - Ingen krise

 2. Les også

  Trodde Senghor-overgangen gikk i boks

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5