- Skal gjøre det bedre enn Aalesund

Simon Tomren en av tre romsdalinger som møter Molde i cupen.

Velkommen, MFK: Disse tre vestnesingene møter MFK i kveld. I går var de på trening sammen med resten av Brattvåg-laget: Tommy Kanishi (f.v.), Vegar Skare og Simon Tomren.

Tre vestnesinger drømmer om å slå ut Molde i kveld. – Alt kan skje i cupen, sier Simon Tomren, Tommy Kanishi og Vegar Skare.

– Vi gleder oss veldig mye. Vi møter Norges beste lag og det blir en utrolig fin ramme rundt kampen, sier Brattvåg-spiller Simon Tomren.

Sammen med Tommy Kanishi, tidligere Vestnes Varfjell, og Vegar Skare, tidligere Vestnes Varfjell og Måndalen, skal Tomren gi alt for å slå ut storfavoritten Molde FK.

Ferdig i Kristiansund

Fiksdalingen Tomren har tidligere vært innom både Tomrefjord, Fiksdal/Rekdal, Træff og KBK i karrieren. Så seint som i midten av mars var han i troppen til Kristiansund-klubben som var i La Manga på treningsleir, men der bestemte han seg for å prøve noe annet.

– Jeg bestemte meg ganske seint, ja. Jeg skjønte på La Manga at jeg ikke kom til å få så mye spilletid som jeg føler at jeg fortjente. Det er ikke så lett å finne en klubb så langt ut i oppkjøringen, men Brattvåg hadde ønsket meg lenge og det ble et lett og naturlig valg for meg, forteller Tomren.

Går for opprykk

Brattvåg satser hardt på opprykk til 2. divisjon denne sesongen, og har flere lønnede spillere i stallen.

– Det er en klubb som satser ganske hardt og jeg har trivdes fra første stund her. Sjøl om nivået er litt lavere enn der jeg kom fra, holder vi et ganske imponerende toppnivå, mener Tomren og får støtte av Tommy Kanishi.

– Det satses stort her og Brattvåg er en veldig profesjonell 3. divisjonsklubb, sier Kanishi.

Når Molde står på motsatt banehalvdel onsdag kveld, ser vestnesingene i Brattvåg på det som en ren bonuskamp.

– Alt kan skje

– Mye skal klaffe for oss om vi skal slå dem ut. Men i fjor måtte MFK ut i ekstraomganger mot Strindheim, så alt kan skje om vi har en maksdag og MFK senker seg litt, mener Tomren.

Ikke alle var like fornøyd med at det ble nettopp Molde som kom til Brattvågen i cupens første runde.

– Sjøl har jeg både spilt mot og trent med MFK tidligere, så jeg hadde håpet på litt lettere og en annen motstander. Men samtidig vet jeg at mange på laget ønsket seg nettopp MFK som motstander, forteller Tomren.

En av dem som ønsket seg Molde, er Tommy Kanishi. Han er inne i sin andre sesong for Brattvåg IL.

– Vi vet jo at vi ikke kommer til Ullevaal uansett, så hvorfor ikke møte de beste med en gang, sier Kanishi.

– Det kommer til å bli litt av en fotballfest med herlig ramme og masse folk, fortsetter han.

Bedre enn Aalesund?

Vegar Skare synes også det er greit at det er Molde som kommer.

– Så lenge vi skulle møte et lag høgere opp på rangstigen, er det veldig greit at det er Molde. Det blir litt spennende å se hvordan vi ligger an i løypa i forhold til dem. Vi kjenner dem jo godt, men de skal være mye bedre enn oss i utgangspunktet, sier Skare som også er i sin andre sesong for Brattvåg.

Noe resultat er ingen av dem interessert i å tippe, men Tommy Kanishi har ett håp for kampen.

– Jeg så Molde spille i helga, og jeg håper i hvert fall at vi gjør det bedre enn Aalesund, sier han.

Kampstart i Brattvåg er klokka 18 i kveld.