Fotball

Skadetrøbbel for Tottenham: Stjernespissen kan være ute i lang tid

Harry Kane pådro seg ankelskade mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

SKADET: Harry Kane kan være ute i mange uker.
  • stian.grythaugen@ntb.no

Harry Kane kan bli borte fra fotballen en lengre periode som følge av ankelskaden han pådro seg mot Manchester United.

Fra Tottenham-hold har det vært stille etter at Kane hinket av banen i kjølvannet av 0-1-tapet for Ole Gunnar Solskjærs United-mannskap søndag. Britiske medier spekulerer imidlertid høyt i at det er dårlige skadenyheter i vente for London-klubben.

Tirsdag melder storavisen The Guardian at måltyven selv skal frykte at han blir plassert på sidelinjen i minst en måned.

  • LES OGSÅ: Solskjærs enorme Wembley-fest: – Dette er det ekte Manchester United

Den engelske landslagsspissens ankel skal være så hoven at det så langt ikke har latt seg gjøre å undersøke den for å fastslå skadeomfanget. Det kan ifølge rapportene drøye til i slutten av denne uken før man har endelige svar på hvor lenge Kane blir borte fra fotballen.

Skulle det vise seg at 25-åringen er ute i en måned, går han blant annet glipp av den første åttedelsfinalen i mesterligaen mot Borussia Dortmund 13. februar. Han vil heller ikke kunne spille den andre ligacupsemifinalen mot Chelsea. I tillegg går flere ligakamper fløyten.

Manager Mauricio Pochettino har ikke lagt skjul på at han er bekymret.

– Jeg håper det ikke er en stor greie. Men det er klart at om Harry Kane er ute, kommer det til å være et massivt problem for oss, sa han til Sky Sports etter United-kampen.

Kane-skaden kunne heller ikke kommet på et dårligere tidspunkt for Tottenham. Mandag reiste en annen viktig offensiv brikke, Heung-min Son, for å spille Asiamesterskapet med hjemlandet Sør-Korea. Han blir trolig borte ut måneden.

Midtbanespillerne Lucas Moura, Eric Dier og Mousa Dembélé har i tillegg slitt med skade den siste tiden og kneskadde Victor Wanyama er ute i lengre tid.

Søndag måtte i tillegg Moussa Sissoko byttes ut med lysketrøbbel.

Dembélé skal forøvrig være i ferd med å bli solgt til kinesisk fotball.

(NTB/100% Sport)

Les mer om

  1. Tottenham Hotspur FC
  2. Harry Kane
  3. Mauricio Pochettino