Fotball

Oxford sto for årets første FA-cupbombe

Nivå fire-klubben slo ut Swansea fra Premier League.

CUPBOMBE: Oxfords Kemar Roofe feirer lagets tredje scoring mot Swansea.

Oxford sto for årets første reale cupbombe da laget fra nivå fire i engelsk fotball slo Premier League-klubben Swansea 3-2, og sendte det på hodet ut av FA-cupen.

– Jeg synes vi spilte en fremragende kamp. Det er alltid vanskelig å møte et lag fra Premier League. Dette er belønningen for alle i klubben, men det viktigste er å rykke opp. Hvis vi kan styrke troppen, vil det sette oss i en god posisjon, sier Oxford-manager Michael Appleton, ifølge BBC.

Oxford kjemper om opprykk fra nivå fire i engelsk fotball. De har ikke vært høyere siden 2001, og for få år siden var de utenfor ligasystemet.

To Roofe-mål

Swansea tok programmessig ledelsen gjennom Jefferson Montero, men da hjemmelaget utlignet fra straffemerket gjennom Liam Sercombe, fikk de blod på tann.

Like etter pause ga Kemar Roofe League Two-klubben ledelsen før første gang, og ti minutter senere avsluttet samme mann en mønsterkontring ved å lure ballen forbi Swanseas svenske keeper, Kristoffer Nordfeldt.

– Jeg har sagt siden sesongen startet av vi har tre, fire spillere som kan spille på et høyere nivå. Roofe er én av dem, sier Appleton.

– Vi er knust

Få minutter senere skapte Bafétimbi Gomis ny spenning da han bredsidet inn reduseringen, men til tross for flere gode sjanser kom Swansea aldri nærmere.

Dermed kunne Oxford juble for seier og avansement, mens Swansea måtte konstatere et meget pinlig tap.

– Vi er helt knust. Vi fikk ingen god start, og all ære til Oxford, de spilte veldig bra. Det er veldig skuffende, men vi undervurderte dem definitivt ikke. Vi visste dette kom til å bli tøft, sier Swansea-kaptein Kyle Bartley.

(©NTB)

Les også

  1. Rooney hindret pinlig resultat på overtid

  2. Martin Samuelsen scoret i sin annen kamp på rad

  3. Norsk 19-åring debuterte for Manchester City

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. FA-cupen
  3. Swansea City AFC