Fotball

Gulbrandsen sa unnskyld med scoring

Kommentar: Feiringen etter målet viste at det var mye følelser involvert for Fredrik Gulbrandsen.

Fredrik Gulbrandsen jubler for scoring mot Brann. Kjell Langmyren

 • Martin Brøste

MOLDE: Mange ble nok overrasket da de fikk se at Fredrik Gulbrandsen måtte finne seg i å starte på innbytterbenken i lørdagens eliteseriekamp mot Brann. Thomas Amang ble foretrukket foran Gulbrandsen, men de færreste luktet nok at det skulle ligge noe mer bak vrakingen av mannen som er MFKs toppscorer så langt denne sesongen. For det skulle det vise seg at det gjorde.

Etter kampen fortalte nemlig både hovedpersonen selv og manager Ole Gunnar Solskjær om at Fredrik Gulbrandsen hadde brutt klubbens reglement. 23-åringen hadde på eget initiativ troppet opp på sjefens kontor og fortalt om hva han hadde gjort galt, og samtidig bedt om unnskyldning for hendelsen. Hva som har skjedd helt spesifikt vites ikke, men det var en tent og innbitt Gulbrandsen som entret banen da han ble byttet inn for Amang midtveis i andre omgang.

Les også

Solskjær benket matchvinneren mot Brann: - Vi har hatt litt problemer internt

To minutter før slutt på stillingen 1-0 sørget spissen for å gi Ole Gunnar Solskjær og sine lagkamerater en best mulig unnskyldning. Etter å ha fått ballen inne på egen banehalvdel bestemte nemlig Gulbrandsen seg for å gjøre absolutt alt på egen hånd. Han parkerte Jonas Grønner ved Brann-benken, kriget til seg ballen fra Kristoffer Barmen inne i feltet, kom seg forbi keeper Alex Horwath og trillet ballen i mål. En vanvittig soloprestasjon. Feiringen etter målet viste at det var mye følelser involvert for målscoreren. Og manager Ole Gunnar Solskjær mente målet var den beste unnskyldningen han kunne få.

Etter lagets siste trening før kampen, uttalte Solskjær at han håpet på et liknende kampbilde som i hjemmekampen mot Aalesund. Da lå bortelaget særdeles lavt og kompakt, men Brann var faktisk hakket mer kyniske og destruktive. Da det så ut til å ende målløst i lørdagens batalje, vartet Ruben Gabrielsen opp med en herlig tunnel. Forsvareren hadde bare få minutter før byttet plass med Joona Toivio og inntatt høyrebacken, og var framme på en av sine aller første visitter. I reneste Dani Alves-stil tok han seg lekkert forbi to Brann-spillere ved hjørneflagget, og ga ballen til Eirik Hestad som ble felt av Vadim Demidov inne i feltet. Straffesparket var det ingenting å si på. Ei heller Fredrik Aursnes sitt skudd fra krittmerket, som suste inn bak Alex Horwath i Brann-buret.

Les også

Molde avgjorde i sluttminuttene

For i 83 minutter hadde MFK-spillerne møtt en rød vegg hver gang de prøvde seg i angrep. Bortelaget lå som ventet lavt, som lag ofte gjør på Aker stadion. Det var ikke vanskelig å skjønne at bergenserne er blant de aller gjerrigste lagene i eliteserien. Dermed ble det en tålmodighetsprøve for MFK. Akkurat som Ole Gunnar Solskjær hadde sett for seg på forhånd. Heldigvis fikk både Fredrik Aursnes og Fredrik Gulbrandsen hull på byllen til slutt, og det endte med seier til Molde. Og nærmest en seier for fotballen.

Thomas Amang fikk sjansen fra start, men dette var dessverre ikke en kamp som passet kameruneren spesielt godt. Han ble løpende mye imellom, og det ble tydelig at han ikke er den store og sterke targetspissen som kan holde på ballen framme på topp. Det er nok ikke siste gang et lag gjester Molde og legger seg bakpå, og i slike kamper hadde et fyrtårn framme på topp vært uvurderlig. Solskjær innrømmet også selv etter kampen at en slik type spiller er mangelvare i dagens tropp, og at det er noe som står øverst på ønskelista.

Les også

Moström: - Jeg skal spille mot Rosenborg

Gledelig var det også å se Mattias Moström tilbake. Svenskens energiske arbeidsinnsats har vært savnet i flere av MFKs kamper, spesielt i flere av bortekampene. Kantspilleren hadde stått over åtte kamper i serie og cup før lørdagens møte med Brann, men fikk spille de siste minuttene etter at Fredrik Aursnes hadde sendt MFK i føringen på straffespark. Svensken uttalte før kampen at han skulle gjøre alt for å bli klar til kommende helgs møte med erkerival Rosenborg. Der kan Moström få en viktig rolle. Landsmann Andreas Linde fikk en etterlengtet opptur mellom stengene, og bidro til at MFK for tredje gang i årets eliteserie gikk av banen uten baklengsmål.

 1. Les også

  Nå er den tidligere Brann-keeperen proff i Sverige

 2. Les også

  Zlatan takket for seg med to mål og cuptittel

 3. Les også

  Den som intet våger, kan klare uavgjort

 4. Les også

  Brann-muren slo sprekker til slutt

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Molde avgjorde i sluttminuttene

 2. FOTBALL

  Solskjær benket matchvinneren mot Brann: - Vi har hatt litt problemer internt

 3. FOTBALL

  Solskjær: - Spiller med en intensitet som er super å se på

 4. FOTBALL

  «Snart må Solskjær børste støv av egne fotballsko»

 5. FOTBALL

  Solskjær: – Det kan bli umulig å benke Amang

 6. FOTBALL

  «Ser konturene av "nye" Molde»