Fotball

Høydramatisk toppoppgjør: Arsenal straffet Leicester på overtid av overtiden

Danny Welbeck gjorde comeback fra skade og avgjorde den første av to superdueller i den engelske gullstriden.

Danny Welbeck avgjorde for Arsenal.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Da terminlisten ble satt opp sist sommer var det ingen som satte en stor stjerne ved den 26. serierunden, og tenkte at her er det grunnlag for en fantastisk supersøndag som kan bli avgjørende i tittelkampen.

At Leicester leder serien på dette tidspunktet er en av de største sensasjonene i engelsk fotballs historie, og laget jakter sin første ligatittel i klubbens 132 år stolte ferd i divisjonene.

Arsene Wenger og Arsenal har ikke vunnet serien på 12 år, og var laget som ikke hadde råd til å tape på Emirates.

Kampen hadde naturligvis en ekstra dimensjon ved at de to andre gullkandidatene, Manchester City og Tottenham, møtes senere søndag ettermiddag.

The Walcott (til høyre) utlignet til 1-1 mot Leicester.

Det ble så dramatisk som en kamp med en slik ramme skal ha. Leicester tok ledelsen like før pause, og ledet akkurat da ligaen med åtte poeng. Men denne gangen holdt det ikke helt ut. Et rødt kort på Danny Simpson ikke lenge etter pause ødela mye for gjestene, og Theo Walcott utlignet etter 70 minutter. Danny Welbeck kom inn på banen syv minutter før full tid, og ble den store helten da han headet Mezut Özils innlegg i mål fire og et halv minutt på overtid i en høydramatisk avslutning.

Dette er dagens best leste sportssak:

Les også

Sint Kalla tok et oppgjør med trenerens uttalelser

Vardy scoret først

Ikke overraskende var det Jamie Vardy som hamret gjestene i ledelsen. Toppscoreren har vært en åpenbaring denne sesongen, og det er ikke til å tro at han spilte utenfor de fire øverste divisjonene for bare fire år siden.

Like før pause skaffet han straffe da Nacho Monreal noe uvørent stakk ut det høyre beinet. Vardy lot det venstre beinet henge igjen lenge nok til at det ble kontakt, og han datt i bakken og skaffet sitt sjette straffespark for sesongen.

Leicester opp i føringen mot Arsenal etter straffescoring av Jamie Vardy.

Det var ingen tvil om at ballen skulle i mål da han dunket den til venstre for Petr Cech, som kastet seg den andre veien.Arsenal-spillerne og –publikum protesterte høylytt fordi de mente Olivier Giroud skulle hatt et frispark i forkant av straffesituasjonen, et ønske det ikke var vanskelig sympatisere med.

Serielederen ledet til pause etter det som hadde vært en fartsfylt og intens omgang.

Vardy var farlig frempå etter 16 minutter, da Cech så vidt fikk stoppet en heading etter en god overgang. Da hadde Kapser Schmeichel så vidt avverget en god Arsenal-mulighet da keeperen var langt ute og stoppet Aaron Ramsey på vei alene gjennom.

Arsenal ville ha straffespark på et par handssituasjoner, men dommer Martin Atkinson mente ikke at det var begått regelbrudd.

Slik vurderer ekstpertene gullkampen:

Les også

Nå møtes alle topplagene: - Det er en unik anledning

Rødt kort

Det mente han imidlertid at Leicesters Danny Simpson gjorde etter pause. Ikke én gang, men to ganger. Begge tilfellene kvalifiserte til gult kort, og dermed måtte han forlate banen etter 54 minutter.

Da hadde Giroud nesten utlignet, og presset fra hjemmelaget ble bare sterkere og sterkere etter at de kom i overtall ute på banen.

Virkelig farlig ble det ikke før i det 70. minutt, men da var også perfeksjonen i utførelsen så god at det eller så bunnsolide Leicester-forsvaret var utspilt og sjanseløst.

Giroud headet nydelig ned et innlegg fra høyre til Theo Walcott, som på sin side løftet ballen over Schmeichel og i lengste hjørne.

Minutter senere kunne Danny Drinkwater blitt utvist for en grisete takling på Ramsey, men Atkinson blåste ikke en gang frispark.

Giroud fikk så en avslutning blokkert av armen til Robert Huth, men det var på så kloss hold at dommeren umulig kunne blåse straffe.

Danny Simpson (til høyre) får sitt andre gule av dommer Martin Atkinson.

De siste fem minuttene av ordinær tid ble en nærmest endeløs sjansebonanza for verdene, men hverken Per Mertesacker, Giroud, Danny Welbeck eller Walcott klarte å sette inn vinnermålet. Leicester-spillerne kjempet nærmest for livet, og klarte nesten å holde unna til ett poeng.

Avstanden ned til Arsenal på annenplass er nå to poeng, Tottenham og Manchester City følger fem og seks poeng bak før de møtes senere søndag klokken 17.00.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Chelsea22127345172843
3Liverpool20126252183442
4West Ham United21114639271237
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. Leicester City FC