Wenger og Arsenal reddet ansikt

To raske mål reddet Arsenal fra ydmykelse mot Stoke — men poeng ble det likevel ikke.

TAP: Arsene Wenger slår oppgitt ut med armene. Arsenal tapte sin fjerde ligakamp for sesongen lørdag.

STOKE — ARSENAL 3-2

Den første timen på Britannia herjet Stoke med tafatte Arsenal-spillere. En stund så det ut til å gå mot ren utklassing av Arsene Wengers lag. Men fem gode minutter midtveis i andre omgang reddet noe av inntrykket, og det ble et mer normalt resultat enn det en stund så ut til å bli.

Allerede før minuttet var spilt på Britannia hadde Peter Crouch startet scoringene. I etterkant av et langt oppspill var den høyreiste spissen sterkest i feltet og satte inn 1-0 til Stoke.

Etter drøye halvtimen var så Bojan Krkic' frampå og doblet ledelsen. På sidelinjen lurte nok allerede Wenger på hvordan dette skulle ende. Og allerede før pause skulle det bli enda verre.

På ny var Peter Crouch sentral. Denne gangen endte headingen hans opp hos spisspartner Jonathan Walters, som kunne sette inn 3-0. ## Grep av Wenger

Det var i ferd med å bli utklassing - og Wenger var nødt til å ta grep. Han tok ut backen Hector Bellerin og kastet innpå angriperen Danny Welbeck. Uten at det ga uttelling med det aller første. Stoke fortsatte å kjøre kampen, og hadde en kjempesjanse til å gjøre 4-0. Men nå var også Arsenal litt med offensivt, og Alexis Sanchez burde redusert, men traff bare stolpen etter snaue timen. Deretter var Stoke frampå igjen, og alle trodde det sto 4-0 da Bojan igjen fikk ballen i nettet. Men målet ble - noe tvilsomt - annullert.

Med den advarselen våknet omsider Arsenal for fullt, i hvert fall for en stakket stund. Wenger hadde også gjort sitt andre bytte: Olivier Giroud ut, Lukas Podolski inn.

Mame Biram Diouf hektet Mathieu Flamini i 16-meteren. Straffen satte Santi Cazorla i mål, med halve omgangen igjen å spille.

Rødt til Arsenal

Det lille håpet som ble tent av straffen tok full fyr bare tre minutter senere. En herlig volley av Aaron Ramsey sørget for 3-2. Utklassingen var i ferd med å kunne bli en minneverdig opphenting.

Fullt så godt skulle det ikke ende for Arsenal, som ikke klarte å score flere mål. Derimot pådro den unge midtstopperen Calum Chambers seg på noe urutinert vis sitt andre gule kort i det 78. minutt.

Dermed måtte Arsenal fullføre jakten på utligningen med ti mann. Det skulle vise seg å bli en for tung oppgave.

Stoke holdt unna i de fem tilleggsminuttene, og sikret seg de tre poengene.

Mens Arsene Wenger kan i det minste puste lettet ut over å ha sluppet unna den verste ydmykelsen.

Arsenal blir stående på 23 poeng etter 15 kamper. Det holder til en sjetteplass på tabellen. Fjerdeplassen innehas av Manchester United, to poeng foran med en kamp til gode.

Uavgjort for Hangeland

Brede Hangeland spilte hele kampen for Crystal Palace i 0-0-oppgjøret borte mot Tottenham lørdag.

Hangeland fikk fornyet tillit i Crystal Palace midtforsvar, selv om den vanligvis foretrukken midtstopperen Damien Delaney var tilbake i troppen for London-laget.

Kampen var 33-åringens tredje start for Premier League-klubben. I 0-0-bataljen mot Spurs storspilt nordmannen og var en sterk bidragsyter for at laget hans holdt nullen. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24184254213358
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk