Fotball

Poyet vil ha tidligere sesongstart i Premier League

Sunderland-manager Gustavo Poyet vil endre ligaoppsettet i Premier League for å få plass til en vinterpause.

Sunderland-manager Gustavo Poyet har selv spilt i Chelsea og Tottenham. Han mener kampbelastningen om vinteren er for tøff.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Mangeårig Premier League-spiller, og nå Sunderland-manager, Gustavo Poyet (47),drømmer om å få endret ligaoppsettet i England.

47-åringen ønsker at fotballen skal følge skolekalenderen i større grad, Noe som betyr mer fri i løpet av høsten, vinteren og våren, og mindre fri om sommeren.

Direkte kl. 16: Sunderland-Hull

Vil ha januarferie

Men å foreslå slike endringer i et konservativt England er ikke noe man gjør uten å ha tenkt seg grundig om. Det har Poyet. Og han er usikker på om han vil bli hørt.

— Noen kommer til å hate meg for dette. Men jeg mener det holder med én måned fri på sommeren. To måneder er for lenge. Det må kanskje endres litt på når det er store turneringer på sommeren. Andre land klarer det. Jeg synes ikke det er en stor sak om vi starter sesongen to uker før, avslutter den to uker senere og har to ukers vinterpause i januar, sier Poyet til The Guardian.

Han ønsker at fotballen tar pause når skolen tar ferie. Slik at både spillere og trenere kan reise hjem til sine familier.

Desember er en knallhard måned for Premier League-lagene. Sunderland-sjefen vil ha færre kamper, etterfulgt av et opphold på nyåret.

Les også

Er Frank Lampard mestscorende engelskmann på Boxing Day?

— Galskap

— Jeg liker ikke å spille åtte kamper i desember. Det blir feil, spør du meg. Spillerne er friske og pigge i begynnelsen av sesongen, ikke midt i. For meg er det ikke noe problem om vi spiller lørdag, onsdag, lørdag i august. Da er det varmt og banene er på sitt beste. Jeg ser ikke problemet med å starte sesongoppkjøringen tidligere og så spille seks kamper i både august og september, fortsetter Poyet.

— Å be spillerne om å spille så mange kamper på én måned er galskap. Så kan vi beholde tradisjonen med å spille 2. juledag og 1. nyttårsdag. Men så tar vi en pause, foreslår Poyet, som mener så mange kamper i julen, med familie på besøk, ofte gir mer stress og mentale utfordringer for spillerne, enn ro.

I år startet Premier League-sesongen 16. august, og avsluttes 24. mai. Totalt blir det 38 ligakamper. Diverse cuper og landslagsoppdrag kommer i tillegg.

PS! Sunderland møter Hull i ettermiddag kl. 16, på fotballens festdag i England.

Les også

  1. Van Gaal: - Old Trafford skal være et fort

  2. «Å røre ved juleprogrammet i engelsk fotball er uaktuelt»

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Sunderland AFC