Fotball

Lysvoll-tvillingene berget fotballfest i Dalen

Vegard Lysvoll (27) åpnet scoringsballet, og da ålt håp om tre poeng virket å være over, dukket tvillingbror Håvard (27) opp og reddet dagen.

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

TUIL var klart best hjemme mot Mjøndalen og gikk i ledelsen allerede etter seks minutter da Vegard Lysvoll flikket ballen i mål etter en corner.

Målscoreren måtte ut i pause, og innbytter Tor Martin Mienna burde lagt på til 2–0, men så lenge det sto 1–0, var det fortsatt håp, og Christian Gauseth scoret på lagets eneste sjanse i 76. minutt.

Like etterpå ble Mienna revet ned, og dommeren pekte på 11-metersmerket, men Mohammed Ahamed bommet, og da klokken tikket ubønnhørlig mot full tid, fikk Håvard Lysvoll drømmetreff fire minutter på overtid da han banket ballen i nettaket fra vel 18 meter.

LYKKELIG: Vegard Lysvoll (t.v.) og Håvard Lysvoll (t.h.) sørget med hver sin scoring for en uhyre viktig TUIL-seier.
Les også

TUIL-børsen: «En maestro på midtbanen»

– Det var et helt vilt mål. Jeg hadde håpet vi skulle få en slik slutt etter vi har tapt så mange poeng i sluttminuttene. Det er så sykt, sykt fortjent. Spesielt i 1. omgang var vi mye bedre, så dette smakte utrolig godt, sier Vegard Lysvoll.

– Mål, tre poeng og drømmetreff med vrista. Det blir ikke stort mye bedre enn det, gliser Håvard Lysvoll etter kampslutt.

SCORET: Vegard Lysvoll.

Favorittmotstander

TUIL har ikke tapt hjemme mot Mjøndalen siden 1996. De siste fire kampene har endt med TUIL-seier (4–2 i 2009, 5–3 i 2010, 2–0 i 2012 og 3–1 i 2014). Nå strakk det seg til fem kamper med tirsdagens 2–1-seier på fotballens festdag.

Vegard Lysvoll scoret i 5–3-seieren i 2010, i 3–1-seieren i 2014 og i 2–1-seieren i 2017.

– I dag var vi gode. Det var to fine mål i dag,. absolutt, sier Vegard Lysvoll.

– Øyeblikk man spiller for

TUIL Arena ekspolderte på overtid da Håvard Lysvoll limte ballen i krysset fra vel 18 meter, etter Mathias Dahl Abelsens frisparkforsøk ble blokkert.

– Det er slik øyeblikk man spiller fotball for. Helt fantastisk. I dag slapp alle følelsene løs, sier Håvard Lysvoll, som kom inn i en noe uvant venstrebackposisjon for en skadet Lasse Nilsen i 59. minutt.

Tvillingene var klar over hvor viktig lagets første seier siden seriåpeningen 2. april var for klubben.

– Vi trengte det. Etter mye uavgjort og tre tap mot tre topplag, var det viktig med en trepoenger igjen, sier Vegard Lysvoll, som måtte av i pausen.

– Jeg håper det bare er en støtskade og at jeg snart er tilbake, men jeg vet ikke helt ennå, sier TUIL-spissen.

JUBEL: Mohammed Ahamed tar et godt tak rundt helten Håvard Lysvoll etter kampslutt.

– Trenger alle

TUIL-trener Gaute Helstrup roste tvillingene etter kampslutt.

– Jeg er veldig fornøyd med både de og egentlig alle. Vi gjør veldig mye bra i dag og påfører Mjøndalen deres første tap for sesongen. Selv om de kom mer med i 2. omgang, er det vi som skaper sjanser og da er det utrolig deilig å se Håvard få et slikt treff, når det virker som kampen skal ebbe ut i uavgjort, sier Helstrup.

Nå håper TUIL-trenere at laget kan bygge momentum på seieren over Mjøndalen.

– Vi kjører bra i dag, er godt trent og viser hvor lyst vi har til å vinne fotballkamper. Jeg håper dette kan bygge tro og selvtillit i spillergruppa, sier Helstrup, som måtte se Vegard Lysvoll, Lasse Nilsen og Tor Martin Mienna forlate banen med skader.

– Vegard fikk seg en trøkk i kneet, mens Lasse hadde krampetendenser etter mange kamper. Tor Martin vet vi ikke med, men vi har mange i god form. Vi har Elias (Skogvoll), Jonas (Fundingsrud) og Lars Henrik (Andreassen) som ikke er på banen i dag som ikke kommer inn, og vi har Tor Martin (Mienna), Håvard (Lysvoll) og Christer (Johnsgård) som alle gjrø gode innhopp. Vi kommer til å trenge alle framover, sier Helstrup.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball