Fotball

Seier reduserte presset på Solbakken

Vant mot erkerival Brøndby.

Ståle Solbakken og FC København vant i byderbyet mot Brøndby. Her fra en tidligere kamp.

Noe av presset på FC København-manager Ståle Solbakken forsvant med 1-0-seieren i byderbyet mot erkerival Brøndby søndag.

Spissen Bashkim Kadrii ble matchvinner for FCK i en kamp som ikke ble det fyrverkeriet de 32.525 tilskuerne i Parken hadde håpet. Oppgjøret var meget sjansefattig, og Brøndby var aldri veldig nær en utligning. Savnet etter lagets svenske spiss Johan Elmander, som så kampen fra sidelinjen med hjernerystelse, var åpenbart stort.

Agger-comeback

For Ståle Solbakken betydde seieren mye. FCK-manageren har måttet tåle kritiske spørsmål den siste tiden som følge av lagets svake start på sesongen. Foran søndagens byderby lå københavnerne på en meget beskjeden sjuendeplass på tabellen. Tre poeng søndag gjør situasjonen lysere.

Byderbyet i Parken var samtidig imøtesett med stor interesse som følge av Daniel Aggers comeback i Brøndby. Den danske midtstopperbautaen kom til klubben fra Liverpool i sommerens overgangsvindu og spilte 70 minutter. Bosniske Dario Dumic ble ikke uventet foretrukket som Aggers makker i Brøndbys midtforsvar, hvilket betydde at norske Fredrik Semb Berge måtte se hele kampen fra sidelinjen.

Comeback i dansk fotball gjorde også Espen Ruud søndag. Han spilte hele kampen da OB klarte 1-1 hjemme mot Sønderjyske. Ifølge rapportene gjorde telemarkingen en god figur og var mye involvert offensivt.

Ruud har spilt for OB i en årrekke, men skilte lag med Fyn-klubben i sommer. Årsaken var at backveteranen ønsket seg nye utfordringer i en større europeisk liga. Tilbudet Ruud ønsket seg kom imidlertid ikke, og nylig signerte han derfor kontrakt ut året med gamleklubben.

OB ligger nest i den danske superligaen etter åtte serieomganger. (©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Superligaen
  3. FC København
  4. Brøndby